Cărţile au ieşit la plimbare pe străzile Careiuluicarte

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a Zilei Bibliotecarului din România, Direcția de Cultură Carei și Biblioteca Municipală au organizat joi o serie de activități, în diferite locații din oraș, pentru a marca aceste evenimente.

Ziua a debutat la Biblioteca Municipală, Sala Biblionet, cu două dezbateri, una în limba română și una în limba maghiară cu tema “Istoria tiparului şi a cărţii” susținută de bibliotecarele Nicoleta Latiș și Maurer Emese. Au participat elevi ai Liceului Teoretic Carei, clasele a IX-a C și a X-a B, însoțiți de profesorul Rodica Pop. La secția de copii a Bibliotecii a avut loc un joc de rol sub genericul “Vreau să fiu bibliotecar pentru o zi”, coordonat de bibliotecarul șef secție Corina Nuna, la care au participat clasele a II-a și a IV-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Carei, însoțiți de învățătoarea Elena Lascovici și profesoara Sidonia Varga. Pe holul bibliotecii a fost deschisă expoziția permanentă “Scriitori reprezentativi ai Uniunii Europene”. Tot în Sala Biblionet a avut loc un atelier de origami având ca temă “cartea”, coordonat de voluntara Portik Erzsebet, la care au participat elevii clasei a III-a de la Liceul Romano-Catolic Josephus Calasantius, însoțiți de învățătoarea Magdolna Váradi.

A fost relansată campania “Donează o Carte”, acțiune de strângere de cărți pentru Cuiburile de Cărți care urmează să fie montate luna viitoare. Cutia a fost amplasată lângă intrarea principală din Castel. Donațiile se vor putea face pe tot parcursul verii.

Evenimentele s-au mutat ulterior în stradă, în centrul orașului, între orele 14-16, unde s-a desfășurat acțiunea “Îmbrățișează o carte!”, care a urmărit conștientizarea importanței lecturii în vederea dezvoltării personale. Toți cei care au îmbrățișat cele două cărți uriașe animate au primit cadou un semn de carte pe care au putut găsi și adresa Bibliotecii Municipale. Inedita acțiune a stârnit interesul trecătorilor, peste două sute de persoane îmbrățișând cărțile care s-au plimbat timp de două ore în centrul orașului sau au făcut poze cu acestea.
Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts