Continuă modernizarea pieţelor din Sătmarpiete

Primăria Satu Mare continuă lucrările de reabilitare a pieţelor agro-alimentare din municipiul reşedinţă de judeţ. Astfel, vor fi reabilitate în următoarea perioadă Piaţa Someş şi Piaţa Mică (Piaţa de alimente nr.2). Cu condiţia ca proiectul iniţiat de Executivul sătmărean să treacă de votul consilierilor locali.

Piaţa Someş, dotată cu copertină
Situaţia actuală a Pieţei Someş este considerată, de edilii sătmăreni, neconformă cu condiţiile desfăşurării unui comerţ civilizat. Concluziile studiului de fezabilitate au stabilit că este necesară derularea unei investiţii prin care să se îmbunătăţească condiţiile de funcţionare atât în interesul vânzătorului cât şi al clienţilor şi administratorilor. Principalele categorii de lucrări şi intervenţii pentru realizarea acestui deziderat sunt îndepărtarea suprafeţelor de circulaţii pietonale şi vânzare existente, realizarea unei reţele de canalizare a noii pardoseli propuse şi a construcţiilor propuse, refacerea circulaţiilor pietonale şi a zonelor de vânzare prin pavarea unitară a spaţiului, realizarea unui trotuar pentru circulaţia pietonală pe latura sudică, în lungul Aleei Tisa, realizarea unei copertine pe structură metalică, astfel încât să acopere întreaga zonă destinată vânzării la mese.

Lucrare mai scumpă decât la Piaţa Micro 17
Potrivit Primăriei Satu Mare, s-a făcut o comparaţie între costul lucrărilor de modernizare a pieţei de alimente din Micro 17 şi a costurilor rezultate din studiul de fezabilitate al proiectului de reabilitare a Pieţei Someş. Astfel, a rezultat faptul că reabilitarea Pieţei Someş va fi mai costisitoare decât reabilitarea Pieţei Micro 17. Concret, dacă un metru pătrat de lucrare în Micro 17 a costat 672 lei, în Piaţa Someş se prefigurează un cost de 776 lei/metru pătrat.

Se continuă cu Piaţa nr.2
La Piaţa de alimente nr.2 (Piaţa Mică) se are în vedere desfiinţarea și relocarea construcțiilor, care au un aspect general neconform, fiind deteriorate. De asemenea, se are în vedere împrejmuirea întregii suprafețe a pieței, îndepărtarea suprafețelor de circulații pietonale și vânzare existente, realizarea unei rețele de canalizare noi, refacerea prin pavarea unitară a circulațiilor pietonale și a spațiilor de vânzare, construirea unei copertine pe structura metalică, care să acopere întreaga zona destinată vânzării la mese. Se mai are în vedere realizarea unei construcții cu regimul de înălțime parter şi un etaj, unde se vor desfășura o serie de spații interioare cu diverse funcțiuni. Concret, la parter se are în vedere amenajarea unui spațiu destinat desfacerii laptelui și a produselor lactate, respectiv realizarea unui vestiar cu grup sanitar. La etaj se vor construi birourile administrației.

Cea mai ieftină lucrare
Lucrările de modernizare a Pieţei de alimente nr.2 vor fi cele mai ieftine, după cum rezultă din studiul de fezabilitate. Astfel, dacă un metru pătrat de lucrări în Piaţa Someş va costa 776 lei, în Piaţa de alimente nr.2 costul unui metru pătrat se va ridica la doar 446 de lei. Preţ mult mai mic şi decât costul lucrărilor de reabilitare a Pieţei Micro 17.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts