Copil de 11 ani, electrocutat pe un stâlp la Acâşcopil

Un copil de numai 11 ani din Acâş şi-a văzut ieri moartea cu ochii după ce a fost electrocutat pe un stâlp care susţinea o reţea de curent electric cu voltaj mare. Ca prin miracol, acesta a supravieţuit şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean, unde a şi fost internat.

Accidentul s-a produs în după-amiaza zilei de ieri, dar nimeni nu poate explica de ce s-a căţărat copilul pe stâlpul de electricitate. După ce s-a urcat pe stâlp, într-un moment de neatenţie, acesta s-a dezechilibrat şi a pus antebraţele pe unul dintre firele de înaltă tensiune fiind electrocutat. De îndată ce şi-a văzut fiul suspendat pe cablurile electrice, mama acestuia a solicitat ajutorul autorităţilor.

La faţa locului s-a prezentat un echipaj SMURD, care l-a adus pe copil la Urgenţe în jurul orei 17.30. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Constantin Demian, a afirmat că în ciuda electrocutării, starea de sănătate a copilului era destul de bună şi acesta era conştient. „Are arsuri la nivelul antebraţelor şi echimoze la nivelul pieptului. La unul dintre antebraţe are chiar o gaură, cel mai probabil provocată de curentul electric. Copilul are spasme. Va fi internat la secţia de chirurgie plastică”, a precizat Constantin Demian.

Specialiştii în domeniu spun că este un adevărat miracol că minorul a scăpat cu viaţă după ce a fost electrocutat de o reţea de curent de voltaj înalt. După părerea lor, doar unul la 10.000 scapă cu viaţă în astfel de situaţii.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts