Dacian Nastai caută copii care să joace “fotbal pe uliţă”!dacian

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a anunţat că din acest an oficialii federaţiei au pornit un nou program de atragere a copiilor spre mişcare şi implicit spre fotbal.

E vorba de proiectul „fotbal pe uliţă” ce se va derula, firesc, în mediul rural şi în care se speră să fie atraşi cât mai mulţi copii din clasele I-IV care nu sunt legitimaţi.

La nivelul judeţului Satu Mare de acest proiect se ocupă prof. Dacian Nastai de la LPS, cel care e şi antrenor federal zonal.

Acesta ne-a oferit amănunte despre modul în care vor fi atraşi copiii spre această acţiune şi mai ales care au fost locaţiile alese în primă fază.

“E vorba în prima fază de comuna Micula. Voi merge în fiecare joi de la ora 18 la sala de sport din localitate. Avem deja 20 de copii pe care îi voi pregăti gratuit. Sper să le placă şi să rămână şi pe viitor în fenomen”, a spus Dacian Nastai care în prima fază s-a gândit să-i aducă săptămânal pe copii la Satu Mare.

“E mult mai simplu însă să mă deplasez eu la ei. Am purtat discuţii deja cu cei din Dorolţ şi Ardud şi voi merge oriunde în judeţ unde mi se va asigura o locaţie şi bineînţeles voi avea copii doritori de mişcare”, a completat antrenorul federal, Dacian Nastai.

Legat de finalitatea proiectului, Nastai spune că după şase luni de la lansare, la Casa Fotbalului va avea loc o evaluare. “Dacă vor fi pozitive reacţiile din ţară vom continua la scară largă”, a încheiat Nastai.

Legat de activitatea de la Centrul de copii şi juniori de la Olimpia, Nastai speră ca şi acolo în scurt timp să vină cu o nouă iniţiativă. „Umblu la nivel de Liga a 4-a juniori şi urmăresc jucătorii care sar în evidenţă. Vreau să facem o listă să-i ţinem sub observaţie şi apoi să-i vedem pe toţi la mai multe partide gen trial. Sunt copii talentaţi de care trebuie să ne ocupăm, deja am notat câteva nume de la Dorolţ şi Beltiug” a încheiat Dacian Nastai.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts