More


  Datele pe trimestrul I indică venituri în plus de 3-3,5 miliarde lei. Putem reduce TVA

  =

  Victor-Ponta

  Premierul Victor Ponta se aflăt ieri la Banca Naţională a României (BNR), unde s-a consultat cu guvernatorul Mugur Isărescu asupra variantelor de reducere a TVA. Şeful Guvernului a anunţat anterior, la sediul PSD, că vrea să discute cu Isărescu înainte ca, marţi, să fie luată o decizie pe această temă. El a precizat că marţi va fi decisă, în Guverm, reducerea cotei standard de TVA sau diminuarea TVA la produse alimentare.

  Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că datele aferente primului trimestru al acestui an indică o colectare peste aşteptări a veniturilor la bugetul de stat, de 3-3,5 miliarde lei în plus faţă de programul de încasări, ceea ce permite Guvernului să reducă TVA încă din acest an. “După primul trimestru, avem o colectare mult peste aşteptări a veniturilor la bugetul de stat, cam în jur de 3-3,5 miliarde lei în plus faţă de ceea ce era prevăzut ca program, şi cheltuieli mai mici, iar această situaţie după primul trimestru ne permite să mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscală legată de TVA chiar înainte de intrarea în vigoare a Codului Fiscal la 1 ianuarie”, a spus Ponta.

  La finele lunii martie, Ponta afirma că datele estimate pentru trimestrul I indică un excedent bugetar de 1,5 miliarde lei, în condiţiile în care construcţia bugetară prevedea un deficit de 6 miliarde lei, adăugând că pentru România, ţară care vrea să se dezvolte, excedentul bugetar nu este neapărat un lucru bun. El argumenta astfel că Guvernul are posibilitatea să diminueze cota standard de TVA de la 24% la 20% sau să introducă TVA de 9% pentru produse alimentare de bază, începând cu luna iunie.

  Luni, premierul Victor Ponta a mers la Banca Naţională a României (BNR), unde a avut consultări cu guvernatorul Mugur Isărescu asupra variantelor de reducere a TVA. Surse oficiale afirmă că, la acest moment, intenţia Guvernului este de reducere a cotei standard. Ponta a anunţat recent că Guvernul intenţionează să decidă în aprilie reducerea, din luna iunie, a taxei pe valoarea adăugată, urmând să stabilească dacă va fi diminuată cota standard de TVA, de la 24% la 20%, sau TVA la produse alimentare de bază, de la 24% la 9%.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img