Depresia loveşte puternic în persoanele vârstniceurgente

Numărul persoanelor care încearcă să îşi încheie socotelile cu viaţa şi care ajung la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) Satu Mare continuă să se menţină la un nivel ridicat. De asemenea, fenomenul este dominat de persoane trecute de 50 de ani.

La Unitatea de Primire Urgenţe au fost aduse la sfârşitul săptămânii trecute un număr de patru persoane care au încercat să se sinucidă. Dacă unul este în vârstă de 34 de ani, ceilalţi au vârste de 51, 58 şi 67 de ani. “Am avut patru tentative de suicid, din care trei prin automutilare, adică secţionări de vase la antebraţe. De cele mai multe ori nu necesită internarea, se face doar o sutură şi se aplică un pansament. Am avut o tentativă de suicid la o persoană în vârstă de 67 de ani, care a luat 20 de medicamente de sedativ. Este internat pe Secţia de terapie intensivă şi este în afara oricărui pericol în momentul de faţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian.

Nici angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) nu au avut un sfârşit de săptămână mai facil. De exemplu, doar în cursul zilei de vineri angajaţii SJU au intervenit la 106 solicitări, din care 75 de cazuri pentru urgenţe, iar în zilele de sâmbătă şi duminică s-au înregistrat un număr de 177 solicitări, din care 164 pentru urgenţe. “În continuare domină solicitările pentru “Sindrom febril” la persoane vârstnice cu afecţiuni cronice şi la copii mici şi sugari, dar suntem solicitaţi şi pentru patologii caracteristice perioadei de după sărbători, respectiv crize hipertensive, diabet zaharat dezechilibrat, colici biliare cauzate de excesele alimentare”, susţine directorul SJU Satu Mare, Gabriela Opriş.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts