More


  Economia României va creşte cu 2,7% în acest an

  =

  Economia României va avansa în acest an cu 2,7%, potrivit unui raport al Fondului Monetar Internaţional publicat marţi, instituţia menţinând astfel prognoza experţilor FMI de la finalul vizitei la Bucureşti din februarie, estimarea fiind revizuită însă în urcare faţă de raportul din octombrie 2014. În ediţia anterioară a raportului World Economic Outlook, FMI anticipa că economiei României va creşte cu 2,5% în acest an.

  Experţii FMI notau în luna februarie, la finalul misiunii FMI la Bucureşti privind consultările periodice potrivit articolulului IV din statutul instituţiei, că avansul economic din acest an va fi susţinut în principal de consolidarea consumului privat, pe fondul creşterii salariului real, al preţurilor scăzute la petrol şi al unor rate ale dobânzii aflate la niveluri minime record. FMI estimează pentru anul viitor un avans de 2,9% al economiei româneşti.

  Rata medie anuală a inflaţiei se va situa la 1% în 2015, în condiţiile în care în luna octombrie a anului trecut, FMI anticipa că preţurile de consum vor avansa cu 2,9%. Fondul prognozează că inflaţia va accelera cu 2,4% anul viitor. Deficitul de cont curent se va situa în acest an la 1,1% din PIB şi la 1,5% din PIB anul viitor, potrivit raportului FMI. În luna octombrie a anului trecut, instituţia prognoza un deficit de 1,8%.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img