More

    Expo “Fabricat în Satu Mare”, la a V-a ediţie

    expo

    Considerat cel mai important eveniment economic al judeţului, Expo 2015 “Fabricat în Satu Mare”, ajuns la a V-a ediţie, se va desfăşura în perioada 21-23 mai la Piaţa Rex. Organizatorii, Asociaţia Economică Germano-Română Satu Mare în parteneriat cu Camera Meșteșugarilor Satu Mare, au oferit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva precizări cu privire la acest eveniment.

    Eveniment organizat doar de mediul de afaceri
    La întâlnirea de presă de ieri au participat preşedintele Asociaţiei Economice Româno-Germane Satu Mare, Iuliu Cadar, preşedintele Camerei Meşteşugarilor, Tiberiu Markos, membru în Comitetul Director al Asociaţiei Economice Româno-Germane Satu Mare, Paula Fogaş, precum şi Alexandra Catargiu, responsabil PR al Asociaţiei Economice Româno-Germane Satu Mare.

    În prezentarea sa, Iuliu Cadar a arătat că Expo 2015 “Fabricat în Satu Mare” este evenimentul în cadrul căruia firmele expozante se prezintă şi își promovează produsele şi serviciile cu dorința de a genera o imagine reală și pozitivă privind potențialul economic al judeţului nostru, precum şi de a oferi locuri de muncă tinerei generații în vederea realizării unei cariere profesionale de succes. “Evenimentul va fi o întâlnire a oamenilor de afaceri din municipiul și județul Satu Mare, cu scopul de a prezenta tot ceea ce se creează în Satu Mare, produse și servicii, de a crea legături, oportunitate de networking și generare de Business2Business între firmele din Satu Mare și Regiunea de Nord-Vest a României. Asociația noastră dorește să fie o punte atât între firmele din România, cât și spre firme din Germania și Austria”, a mai precizat Cadar.

    În continuare, Tiberiu Markos a arătat că este un eveniment major al mediului de afaceri din judeţul Satu Mare şi că se urmăreşte participarea unui număr cât mai mare de firme expozante şi de vizitatori. “Pentru prima dată, Expo Fabricat în Satu Mare a fost organizat doar cu ajutorul mediului de afaceri din judeţ. De aceea avem trei categorii de sponsori: sponsori gold – 5.000 de lei, sponsori silver – 4.000 de lei şi sponsori bronze – 3.000 de lei. Alături de aceştia mai avem şi sponsori mai mici. Pentru acest eveniment vom avea standuri profesioniste şi ne dorim să fie o reuşită”, a mai precizat Markos.

    Circa 40 de firme înscrise până în prezent
    Potrivit celor afirmate de Paula Fogaş, până în prezent s-au înscris circa 40 de firme pentru a participa ca expozanţi la Expo 2015 “Fabricat în Satu Mare”. Preţurile pentru standuri sunt cât se poate de acceptabile şi diferă în funcţie de numărul de metri pătraţi. În calitate de membru al uneia dintre asociațiile organizatoare sau a amândurora firmele sunt invitate să participe cu stand propriu beneficiind de tarife preferențiale acestea fiind de 120 de lei/mp pentru standurile cuprinse între 6 şi 12 mp, 110 lei/mp pentru cele cuprinse între 12 şi 20 de mp, şi 100 de lei/mp pentru cele mai mari de 20 de mp. Cei care nu sunt membri pot participa cu stand propriu beneficiind de 140 de lei/mp, 130 de lei/mp şi 120 de lei/mp pentru cele trei categorii de standuri. În acest tarif expozanţii beneficiază de un stand propriu cu pereți despărțitori, numele societății afișat în mod unitar la toți participanții, masă, două scaune.

    Cei care doresc să participe și/sau să devină sponsori ai evenimentului se pot adresa organizatorilor pentru detalii suplimentare la numărul de telefon: 0261-710.316 sau la adresa de e-mail: office@drwsm.ro.

    Invitaţi de seamă
    Până în prezent au fost lansate invitaţii Ambasadei Germaniei din România, confirmându-ne prezența atașatul economic, Sebastian Groming, Consulatelor Germaniei din Timișoara și Sibiu, parlamentarilor sătmăreni. La eveniment vor participa reprezentanții celorlalte şapte cluburi economice germane din România, Camera de Comerţ și Industrie Germană din București (AHK Rumänien), președintele Clubului Germano-Maghiar din Budapesta precum și invitați din Germania, Austria, Ungaria și Olanda.

    Deschiderea festivă va avea loc joi, 21 mai, la ora 13.00, la Piaţa Rex, programul zilei fiind cuprins între orele 13.00 şi 18.00. În ceea ce priveşte zilele de vineri și sâmbătă, programul de vizitare va fi cuprins între orele 10.00 şi 18.00.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE