More


  George Maior, numit ambasador în SUA

  =

  George-Cristian-Maior

  Fostul director SRI George Maior este propus pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA, preşedintele Klaus Iohannis aprobând propunerea de numire în acest post.

  Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a aprobat o serie de propuneri de rechemare/numire de ambasadori, “în conformitate cu prevederile constituţionale (art. 91 al. 2 din Constituţia României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe”. Între propunerile de numire menţionate în comunicat se numără cea a lui Cristian George Maior – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA. Funcţia de ambasador în SUA a fost asigurată până acum de Iulian Buga, acesta fiind rechemat de la post. Potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a aprobat totodată propunerea de numire a lui Iulian Buga în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Suediei.

  De asemenea, Emil Hurezeanu este propus pentru funcţia ambasador extraordinar şi plenipotentiar în Republica Federală Germania, iar Adrian Mihai Cioroianu – ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO. “În privinţa numirilor, conform reglementărilor şi cutumelor în materie, urmează solicitarea agrementului statelor/organizaţiilor aferente şi audierile în Comisiile de Politică Externă ale Parlamentului, iar apoi emiterea decretelor de numire”, precizează sursa citată.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img