George Marchiş, comemorat la Careimarchis

Direcția de Cultură Carei a organizat ieri, de la ora11, un scurt moment comemorativ cu ocazia împlinirii a 131 ani de la trecerea în neființă a poetului, publicistului, preotului, ulterior protopopului şi arhidiaconului George Marchiş, la Biserica greco-catolică Sfântul Apostol Andrei, de pe strada Ignișului din Carei, unde se găsește placa memorială, amplasată în amintirea acestuia.

În cadrul manifestării a fost evocată pe scurt personalitatea lui George Marchiș de către Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Direcției de Cultură Carei, a fost rostită o rugăciune de către preotul Răzvan Valentin Remeş, din partea Bisericii Sfântul Apostol Andrei și au fost depuse coroane din partea Direcției de Cultură Carei și a Asociațiunii Culturale Astra, Despărțământul Carei, la placa memorială. La final, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei, a mulțumit celor prezenți la acest moment comemorativ.

La eveniment au participat reprezentanți ai Direcției de Cultură Carei, ai Bibliotecii Municipale Carei, ai Asociațiunii Culturale Astra, Despărțământul Carei, localnici și un grup de elevi ai Școlii gimnaziale nr. 3 din Carei, însoțiți de cadrele didactice.
Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts