Iohannis a fost aşteptat la Sibiu de Înviere, dar nu a mai ajunsiohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, care era aşteptat la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” din Sibiu, unde merge în fiecare an de Paşte, nu a mai ajuns la ceremonialul religios, surse locale susţinând că şeful statului şi soţia sa nu s-ar afla în ţară.

Preşedintele Klaus Iohannis, de confesiune evanghelic luteran, care sărbătoreşte duminică Paştele, era aşteptat să participe la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” din Sibiu, lăcaş de cult unde a mers şi de Crăciun, dar şi de Paşte în ultimii ani, pe când era primar al municipiului Sibiu.

Preşedintele şi soţia sa, Carmen, nu au ajuns la ceremonialul religios de la Sibiu, iar surse locale susţin că familia prezidenţială nu s-ar afla în ţară, fiind posibil să fi plecat în Germania pentru a-şi vizita familia. Sursele citate susţin că şeful statului a fost la Sibiu în cursul acestei săptămâni, dar a plecat. Oficial, familia prezidenţială nu a anunţat ce face de sărbători şi unde va petrece Paştele.

În perioada în care a fost primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis a participat frecvent la slujbele de duminică de la această biserică şi, chiar şi după ce a fost ales preşedinte, el a mers deseori la slujbele oficiate acolo.

De Crăciun, la câteva săptămâni după ce a fost validat în funcţia de şef al statului, Klaus Iohannis a participat la slujbă la aceeaşi biserică. De fiecare dată, şeful statului este însoţit de soţia sa, dar şi de câţiva dintre prietenii apropiaţi.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts