Jandarmeria Satu Mare recrutează candidaţi pentru şcolile militarejandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare invită tinerii absolvenţi de liceu,cu diplomă de bacalaureat (elevi din ultimul an de liceu) care doresc să urmeze cariera militară să se prezinte la sediul unităţii din municipiul Satu Mare, strada Ecaterina Teodoroiu nr.1, pentru a participa la activitatea de selecţie, în vederea participării la concursurile de admitere în cadrul instituţiilor militare de învăţământ.

Pentru sesiunea de admitere 2015 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare recrutează candidaţi pentru a participa la concursul de admitere pentru patru instituţii militare de formare a personalului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba despre Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, arma jandarmi – Facultatea de ordine şi siguranţă publică, unde sunt disponibile 50 locuri (din care 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari şi 1 loc pentru alte minorităţi). La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani sunt disponibile 125 locuri din care 120 pentru Jandarmerie şi cinci locuri S.P.P., la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni sunt disponibile 125 locuri (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri alte minorităţi), iar la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” sunt cinci locuri de maistru militar auto. Totodată, sunt sute de locuri şi la instituţiile şcolare subordonate Ministerului Apărării.

La concursurile de admitere pot participa băieţi şi fete care trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să fie declarate “apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic, să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs, să nu aibă antecedente penale, să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concurs sau să aibă înălţimea de minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la sediul Jandarmeriei Sătmărene.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts