Joacă fotbal pentru copiii cu autism!gardos

Turneu inedit de fotbal azi la sala de sport a Colegiului Tehnic Traian Vuia. Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare şi-a dorit să marcheze într-un mod mai deosebit Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului şi a organizat o competiţie sportivă cu scop caritabil în care jucătorii echipelor implicate precum şi spectatorii să participe cu donaţii. În joc a intrat şi internaţionalul sătmărean Florin Gardoş care a donat un tricou de joc de la Southampton cu autograf. Acesta va fi de altfel şi premiul cel mare , iar câştigătorii îl vor scoate la licitaţie pentru a contribui la cumpărarea apoi a unei table interactive pentru copiii cu tulburare din spectrul autist.

„Sper să-i ajute pe organizatori. Mă bucur că pot fi şi de la distanţă alături de aceşti copii. Mi-aş dori ca tricoul meu să valoreze cât mai mult „ a transmis Florin Gardoş de la Southampton.

La turneu au fost invitate zece echipe: Echipa Consiliului Județean Satu Mare, Echipa Primăriei Satu Mare, Echipa Inspectoratului Scolar Judetean Satu Mare, Echipa Inspectoratului Judetean de Politie Satu Mare, Echipa Presei. Echipa Liceului Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt”Satu Mare, Echipa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Satu Mare, Echipa Ferometal, Echipa Studenții şi Echipa Steaua. Se va juca în sistem eliminatoriu…

Organizatorii au pregătit o serie de surprize. În deschidere vor prezenta un mic program majoretele de la Şcoala gen. Nr 10 iar echipa de dans „Street Dance” a Colegiului Naţional Mihai Eminescu e invitata specială.
Pe lângă licitaţia de la final în care tricoul lui Gardoş e marea vedetă, spectatorii vor putea dona bani într-o urnă special amenajată la sală şi de asemenea vor putea fi cumpărate articole confecţionate special de copiii centrului şi pregătite ca pentru un Târg de Paşte.

Sătmărenii sunt aşteptaţi în această după amiază de la ora 16 să participe la această acţiune deosebită…

Florin Muresan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts