Lacrimi şi jale la înmormântarea Paulei RaţCuvintele nu sunt de ajuns pentru a descrie tristeţea de pe feţele a sute de sătmăreni care au participat ieri (n.r. luni) la înmormântarea tinerei artiste Paula Raţ, decedată vineri seara în urma unui tragic accident rutier. Părinţii Paulei au implorat divinitatea să le aducă înapoi fiica, însă cerul, neputincios, a vărsat doar câteva lacrimi, alături de toţi cei care au participat la înmormântare.

Rămas bun de la toţi
Înmormântarea Paulei Raţ a avut loc în Cimitirul Greco-Catolic de lângă Gară, iar lumea a început să se adune cu o jumătate de oră înainte de începerea slujbei de înmormântare. Aproape o mie de sătmăreni, fie ei rude, prieteni apropiaţi ai Paulei, artişti, colegi din televiziune sau prieteni şi colegi ai părinţilor. Chiar şi membrii echipei de fotbal Olimpia Satu Mare au venit la înmormântare, ştiut fiind faptul că tatăl Paulei, Catrinel Raţ, a fost preşedinte al acestui club.

Printre cei care au venit să o conducă pe Paula pe ultimul drum au putut fi văzuţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, sau deputatul Ovidiu Silaghi, viceprimarul Marcela Papici, dar şi directorul Şcolii de Arte, Mircea Deac, care o bună perioadă de timp i-a fost profesor Paulei.

Prin vocile preoţilor Viorel Paşca şi Cristian Chindriş, care au oficiat slujba de înmormântare, Paula Raţ şi-a luat rămas bun de la părinţi, de la frate, de la rude, de la prieteni, colegi şi cunoscuţi, lucru ce i-a determinat pe majoritatea celor prezenţi la înmormântare să plângă, unii chiar în hohote.

„Adu-ţi aminte de mine!”
După finalul slujbei, sicriul cu trupul neînsufleţit al Paulei a fost scos din capelă spre a fi dus la groapă pe acordurile piesei muzicale „Please, remember me” (Adu-ţi aminte de mine). Ca prin minune, în momentul în care sicriul a fost scos pe uşa capelei, cerul a vărsat, alături de toţi cei prezenţi, lacrimi de tristeţe după Paula Raţ. Tot în acel moment, au fost lansaţi spre cer o duzină de porumbei albi, care au dus spre cer sufletul Paulei, lucru ce le-a sfâşiat şi mai tare inima părinţilor ei.

Încet, cortegiul funerar, care a fost de-a dreptul impresionant, a însoţit sicriul cu trupul neînsufleţit al Paulei spre groapă, în urma căruia tatăl Catrinel, mama Viorica, fratele Catrinel jr., dar şi rudele şi cunoştinţele celei decedate au plâns aproape neîncetat.

Va rămâne veşnic vie în amintiri
La groapă, jalea a fost de nedescris. Practic toţi cei care au participat la această înmormântare au plâns când trupul neînsufleţit al Paulei a fost băgat în recele mormânt. Părinţii şi fratele ei au stat tot timpul lângă sicriu cu sufletul sfâşiat de durere. Tuturor celor care au cunoscut-o pe Paula, o fată veselă, talentată, săritoare şi tot timpul cu zâmbetul pe buze, nu le venea să creadă că acum nu mai este în viaţă şi că trupul său rămas fără suflare în urma tragicului accident petrecut vineri seara în judeţul Bihor este coborât în recele mormânt. Ei spun că Paula va rămâne veşnic vie în amintirile lor.

Plânsetele de durere au continuat să se audă chiar şi după ce angajaţii cimitirului au pus capacul peste mormântul Paulei.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts