More

    Lucrările la masterplanul apă-canal au fost demarate la Livada

    livada

    La Livada au fost demarate lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din oraş din cadrul masterplanului implementat de SC Apaserv Satu Mare SA. Peste 20 de kilometri de reţele de apă şi canalizare vor fi executate până la finele acestui an.

    Lucrări de amploare
    Lucrările au fost demarate din mai multe puncte, atât pe strada Tineretului cât şi pe strada Vasile Lau, iar primarul Piricsi Artur a precizat că sunt aşteptate şi alte echipe deoarece lucrarea trebuie să fie terminată până la finalul acestui an. „Ne bucură faptul că au fost demarate aceste lucrări mult aşteptate. O primă echipă a finalizat deja un tronson de câteva sute de metri, o altă echipă lucrează pe strada Vasile Lau, care va fi asfaltată în această vară, iar o alta pe strada Tineretului. Aşteptăm şi alte echipe de lucru pentru că lucrările trebuie terminate până la finele acestui an. Vor fi executate lucrări pe 18,4 km la reţeaua de apă şi 12,5 km la reţeaua de canalizare. Practic tot oraşul Livada este cuprins în aceste lucrări”, a precizat primarul oraşului Livada, Piricsi Artur.

    Cetăţenii oraşului Livada acceptă deranjul produs de şantiere pentru că au convingerea că atunci când lucrările vor fi terminate vor locui pe străzi modernizate. „Mă bucură faptul că până acum nu am primit reclamaţii, chiar dacă şantierele formate odată cu aceste lucrări produc deranj. Am stat de vorbă cu mai mulţi cetăţeni şi le-am spus să aibă rabdare. Dacă ar fi trebuit să facem aceste lucrări din fonduri proprii nu le-am fi realizat nici în 20 de ani. Cetăţenii trebuie să ştie că ei sunt principalii beneficiari şi vor avea mândria de a locui pe străzi modernizate”, a mai spus primarul Piricsi.

    Străzi asfaltate în acest an
    În afară de lucrările de la masterplanul apă-canal, în cursul acestui an vor mai fi executate şi alte lucrări, în special de asfaltare străzi. „Din fonduri ID, împreună cu Apaserv o să fie demarate lucrările de introducere şi extindere a apei în Livada Mică după ce anul trecut am finalizat aceste lucrări în satul Adrian. Mai avem în vedere asfaltarea a circa 3 km de străzi cum ar fi Lebedelor, Petofi Sandor, Vasile Lau precum şi cele din satele Adrian şi Livada Mică. Valoarea acestor proiecte se ridică la circa 1,3 milioane de lei”, a mai spus primarul Piricsi Artur.

    Conducerea primăriei oraşului Livada mai are în vedere, de asemenea, lucrări de reabilitare a căminelor culturale din satele aparţinătoare, care vor începe, cel mai probabil, în a doua jumătate a acestui an, după ce căminul din Adrian a fost deja reabilitat.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE