Mănăstirea Măriuş, Catedrala Codrului, în sărbătoareizvor

Circa o mie de credincioşi din tot judeţul au participat ieri la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea “Izvorul Tămăduirii” din Măriuş, considerată catedrala Ţării Codrului, cu ocazia hramului lăcaşului monahal. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi printre care stareţul Mănăstirii Măriuş, părintele Gherontie, sau exarhul mănăstirilor din cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Timotei Bel.

Alături de credincioşi, la Mănăstirea “Izvorul Tămăduirii” de la Măriuş au fost prezenţi deputatul Octavian Petric, fostul consilier judeţean Vasile Paşca, dar şi primarul comunei Valea Vinului, Radu Cristea.

Stareţul Mănăstirii Măriuş, părintele Gherontie, a mulţumit tuturor binefăcătorilor acestui lăcaş monahal, în special celor care au contribuit la finalizarea picturii bisericii. La final, credincioşii au fost invitaţi să participe la o agapă creştinească, oferită de stareţul Mănăstirii Măriuş, părintele Gherontie, respectiv de credincioşii din Lipău şi Bârsău.

Mănăstirea Măriuş a fost înfiinţată în 16 august 1992, la solicitarea credincioşilor din Măriuş, dar şi din împrejurimi, care au ţinut să ducă la îndeplinire angajamentul care l-au luat faţă de Dumnezeu în timpul celui de al doilea război mondial. Începutul vieţii monahale de la Măriuş a fost odată cu venirea a trei monahi de la Mănăstirea Rohia. La început, la Măriuş s-a construit o bisericuţă de lemn, iar din anul 2000 s-a început şi construcţia bisericii mari, care a devenit peste ani o veritabilă catedrală în mijlocul pădurilor din Codrul de Sătmar, un punct de reper pentru toţi credincioşii din zonă şi nu numai.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts