O nouă ediţie reuşită a Festivalului Primăveriielevi

Liceul de Artă “Aurel Popp” Satu Mare în parteneriat cu Fundaţia “Franz Peter German” a organizat timp de trei zile cea de-a treia ediţie a Festivalului Primăverii. Organizatorul şi preşedintele festivalului a fost profesoara Anamaria Manfredi, iar vicepreşedintele competiţiei a fost directorul instituţiei de învăţământ, Cristian Radu Pop.

La festival au participat numeroşi elevi ai şcolii, atât de la secţia de muzică, dar şi de la secţia de arte plastice. Festivalul a debutat joi cu concursul de interpretare susţinut de elevii muzicieni din clasele III-IV, urmat de vernisajul expoziţiei şi de recitalul susţinut de invitaţii Izabela Voropciuc, câştigătoarea ediţiei a II-a a Festivalului, din clasa profesoarei Anamaria Manfredi, respectiv masterand Alexandra Prodaniuc. Preşedintele de onoare al Festivalului a fost Dr. Duffek Mihaly, decanul Universităţii de Muzică din Debrecen (Ungaria).

Competiţia a continuat vineri, atât la concursul de arte plastice, cât şi la interpretare muzicală. Ziua de sâmbătă a debutat cu recitalul susţinut de invitaţii de onoare, violonistul Rudolf Fatyol şi pianistul Duffek Mihaly. Apoi, a urmat premierea elevilor de la concursul de interpretare muzicală, aceştia primind diplome de participare, de merit şi de excelenţă. În urma deliberării, Marele Premiu i-a revenit elevului Kincses Mark, clasa a XII-a – canto, din clasa profesorului Marius Boroş. Au mai fost acordate alte cinci premii speciale, printre care premiul special “Franz Peter German”, elevului David Ursei din clasa a X-a. Alte patru premii au mai fost obţinute de Maria Simionescu şi Tokacs Akos, ambii la pian, Suveg Andrei la saxofon şi Mihai Muscan la clarinet. Festivalul s-a încheiat cu un scurt recital oferit de cei şase premianţi.
Bogdan Tulbure

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts