O nouă tragedie pe şoseaua morţiiO biciclistă care circula regulamentar a fost spulberată de un TIR pe DN 19, pe raza municipiului Carei

1

            Continuă seria accidentelor mortale pe şoşeaua morţii, cum poate fi denumit tronsonul de pe DN 19 din Carei până în Pişcolt. După ce un tânăr pompier şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier înregistrat în urmă cu două săptămâni pe DN 19 după ieşirea din Carei, ieri după-amiază o biciclistă care circula regulamentar a fost spulberată de un TIR pe porţiunea DN 19 care traversează municipiul Carei. Tragicul accident rutier a avut loc la intersecţia Bulevardului 25 Octombrie (DN 19) cu strada Traian. În ultimii 12 ani, pe şoseaua morţii şi-au pierdut viaţa 23 de persoane, dintre care două în primele patru luni ale acestui an.

Biciclistă spulberată de un TIR

            Un tragic accident rutier s-a petrecut marţi după-amiază în Carei, la intersecţia Bulevardului 25 Octombrie (DN 19) cu strada Traian. “Poliţiştii rutieri careieni care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că evenimentul s-a produs în următoarele împrejurări: Vlad J. a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor marca Iveco şi semiremorcă, pe strada Traian din localitate, iar la intersecţie cu Bulevardul 25 Octombrie, pe fondul neacordării de prioritate a accidentat o femeie în vârstă de 45 de ani, care se deplasa regulamentar pe bicicletă, pe drumul prioritar. Din nefericire, în urma evenimentul a rezultat decesul biciclistei. Conducătorul auto, în vârstă de 32 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, de asemenea i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare. Circulația în zonă a fost blocată aproape o oră, până când polițiștii rutieri au finalizat măsurătorile.

            Victima care a dcedat în urma tragicului eveniment rutier se numeşte Lied Tunde. Femeia era secretară la Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu Carei.

Un alt accident mortal la începutul lunii

            În dimineaţa zilei de 7 aprilie, tot pe DN 19, la ieşirea din municipiul Carei spre Petreşti, a avut loc un alt accident tragic, în urma căruia un tânăr pompier şi-a pierdut viaţa. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, oamenii legii au stabilit că victima Cătălin J., în vârstă de 33 de ani, a condus un autoturism marca Volkswagen, iar pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac situat pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare. În urma impactului, maşina a fost proiectată în gardul unui parc de dezmembrări auto. Din nefericire, în urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto. Tânărul care şi-a pierdut viaţa în condiţii tragice era angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare.

Bilanţ tragic: 23 de victime în 12 ani

            Accidentele mortale se ţin lanţ pe tronsonul cuprins între Carei şi Pişcolt al Drumului Naţional 19. Această porţiune poate fi considerată o adevărată şosea a morţii, începând din 2003 şi până în prezent 22 de persoane pierzându-şi viaţa în accidentele rutiere înregistrate pe tronsonul în cauză, la care se adaugă careianca decedată ieri. Potrivit datelor furnizate de Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, în ultimii 12 ani, pe porţiunea respectivă a DN 19 s-au înregistrat nici mai mult, nici mai puţin decât 47 de accidente rutiere. Pe lângă cele 23 de persoane decedate, alte 33 au fost grav rănite, respectiv 16 rănite uşor.

Poliţia rutieră va fi mai prezentă pe DN 19

            Poliţia rutieră va fi mult mai prezentă pe aşa-numita “şosea a morţii”, încercând astfel să prevină producerea de accidente. “Poliţiştii rutieri vor avea o prezenţă mult mai activă pe DN 19, mai ales pe porţiunea cuprinsă între Carei şi Pişcolt. Sperăm ca prezenţa lor să prevină producerea de noi accidente rutiere. Întrucât s-a constatat că TIR-ul implicat în accidentul de marţi nu avea ce să caute pe strada Traian, unde este intezis accesul vehiculelor peste 5 tone, poliţiştii careieni vor veghea de acum înainte mult mai atent la respectarea interdicţiilor de tonaj pe arterele de circulaţie din municipiu”, ne-a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Satu Mare, comisarul şef Alexandru Racoţi.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts