Oamenii străzii, îndepărtaţi din zona Grădiniţei 14 Maimai

Primăria Satu Mare şi Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) au reacţionat ca urmare a materialului “ Persoanele fără adăpost “merg” la grădiniţă”, apărut ieri în Gazeta de Nord Vest.

Astfel, au fost luate măsuri pentru ca persoanele fără adăpost şi copiii să nu mai interacţioneze nici măcar la nivel vizual. “În urma sesizărilor apărute în presa locală privind accesul nerestricţionat al persoanelor de la adăpostul de noapte în curtea Grădiniţei 14 Mai, aflată în imediata vecinătate, primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel, împreună cu Serviciul Public de Asistenţă Socială a efectuat o vizită pe teren constatând realitatea celor sesizate. Drept urmare s-a decis înlocuirea gardului care delimitează curtea Grădiniţei 14 Mai de adăpostul de noapte, astfel încât să fie restricţionat accesul oamenilor străzii în zona destinată copiilor. Totodată, poarta de intrare a copiilor în curte se va muta pe strada Ion Galu, astfel încât să fie evitat contactul între persoanele care frecventează cele două clădiri vecine”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Primăria Satu Mare.

Reamintim că sătmăreanca Nadia Filip, în calitate de reprezentant al părinţilor care îşi duc copiii la Grădiniţa 14 Mai, a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că oamenii străzii şi-au improvizat adăposturi în imediata apropiere a unităţii de învăţământ.Aceasta mai spune că oamenii străzii îşi fac nevoile fiziologice chiar în apropierea grădiniţei, devenind astfel un focar de infecţie. Nadia Filip este îngrijorată şi de pericolul pe care persoanele fără adăpost l-ar putea reprezenta pentru copii.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts