Persoanele fără adăpost “merg” la grădiniţăSpre disperarea părinţilor şi a educatorilor, în imediata apropiere a Grădiniţei 14 Mai şi-au improvizat adăposturi oamenii străzii

adapost

Sătmăreanca Nadia Filip, în calitate de reprezentant al părinţilor care îşi duc copii la Grădiniţa 14 Mai, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că oamenii străzii şi-au improvizat adăposturi în imediata apropiere a unităţii de învăţământ. “Sunt părintele unei fetiţe care frecventează Grădiniţa 14 Mai.

În ceea ce urmează aş dori să semnalez o problemă de care ne lovim noi părinţii şi copii,o problemă cu care angajaţii grădiniţei se confruntă de ceva ani, o problemă din cauza căreia mulţi părinţi aleg altă grădiniţă. Grădiniţa este amplasată lângă Adăpostul de Noapte pentru Oamenii Străzii şi pentru că locurile sunt insuficiente, unii îşi fac adăpost lângă grădiniţă.Zi de zi trecem pe lânga ei şi ca buni cetăţeni ce suntem la intrebările copiilor, noi părinţii le explicăm cum au ajuns aşa şi că trebuie săîi ajutăm cu ce se poate,dar, din păcate, nu sunt civilizaţi”, susţine Nadia Filip.

            Acasta mai spune că oamenii străzii îşi fac nevoile fiziologice chiar în apropierea grădiniţei, devenind astfel un focar de infecţie. Nadia Filip este îngrijorată şi de pericolul pe care persoanele fără adăpost l-ar putea reprezenta pentru copii. “Ei stau în bustul gol, îşi fac nevoile şi noi le ocolim aproape zi de zi,consumă alcool şi multe altele ce nu pot fi redate. Cine credeţi că strânge mizeriile lor? Angajaţii grădiniţei, evident.Realizează cineva ce risc de boli există oricât de igienic s-ar comporta personalul grădiniţei? Vine vara, iar copii vor fi mai mult afară, iar mirosul va fi mai accentuat, deoarece nu se face zilnic curăţenie”, a mai spus Nadia Filip.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts