More


  Peste 2.200 de oameni au murit în urma cutremurului din Nepal

  =

  cutremur-2

  Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a ajuns la peste 2.200 de oameni morţi şi alte câteva mii de răniţi. Guvernul a instituit stare de urgenţă. Seismul s-a simţit şi în ţările vecine India şi Pakistan. Martorii povestesc imagini de groază: oameni întinşi pe jos, morţi sau răniţi, clădiri prăbuşite, drumuri rupte şi localităţi izolate.

  Eforturile de salvare se intensifică, numeroase ţări şi organizaţii internaţionale trimiţând ajutoare, în condiţiile în care bilanţul cutremurului puternic produs sâmbătă în Nepal depăşeşte 2200 de morţi, dintre care 17 alpinişti (inclusiv un inginer Google) ucişi de avalanşa de pe Muntele Everest. Poliţia nepaleză a anunţat că bilanţul seismului a ajuns la 2200 morţi şi 4.625 de răniţi, relatează Reuters în pagina electronică. Cel puţin 700 de persoane au murit numai în capitala Kathmandu, un oraş cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile şi înghesuite.

  Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declanşat o avalanşă pe Muntele Everest, care a îngropat parţial tabăra de bază folosită de alpiniştii care urcă pe cel mai înalt vârf din lume, la un an după ce o avalanşă a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Cadavrele a 17 alpinişti au fost recuperate de pe Everest duminică, dar alte câteva sute de persoane, multe dintre ele rănite, rămân blocate pe munte. Un prim elicopter a decolat duminică dimineaţă din Kathmandu pentru a transporta răniţii de pe munte, după ce zborurile au fost întârziate din cauza condiţiilor meteorologice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img