Poliţistul Adrian Bota, arestat pentru 30 de zilebota

Magistraţii Tribunalului Bihor au emis joi un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele comisarului Adrian Bota, polițist în cadrul IPJ Satu Mare. Acesta a fost reţinut miercuri de procurorii DNA, în sarcina sa reținându-se infracțiunile de: luare de mită, trafic de influență şi două infracțiuni de spălare de bani.

Potrivit ordonanței procurorilor, inculpatul Bota Adrian, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare -Serviciul Cercetări Penale la data comiterii faptelor, în perioada 2006-2008, a pretins și primit de la un denunțător bani și bunuri totalizând 180.000 euro, constând în: suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată, respectiv alte bunuri mobile (obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte etc). Potrivit unor surse judiciare, denunţătorul este cunoscutul interlop sătmărean Mircea Condor, care execută în prezent o pedeapsă de 7 ani și șase luni de închisoare pentru tâlhărie.

În schimbul primirii foloaselor menționate, inculpatul Adrian Bota a promis că își va încălca atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, dosar ce îi fusese repartizat, în sensul că va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunțător, urmând ca acele declarații să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare și a pronunțării unei hotărâri de achitare. De asemenea, Bota a promis că va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu Mare la care fusese repartizată inițial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător din cadrul Curții de Apel Oradea, prin intermediul unui polițist, pentru ca aceștia să admită în fond cererea de revizuire și să pronunțe hotărâri de achitare a denunțătorului.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts