Prefectul Avram cere vigilenţă forţelor de ordine în minivacanţa de 1 Maivideocanferinta

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunțat ieri, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii şi structurile subordonate acestui minister din ţară, că pentru asigurarea unui climat general de siguranță, peste 36.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor fi în serviciu până duminică inclusiv, desfășurând misiuni specifice ocazionate de această perioadă. De asemenea, şi prefectul Eugeniu Avram a solicitat forţelor de ordine multă vigilenţă pentru minivacanţa de 1 Mai. Potrivit ministrului Oprea, dispozitivul va cuprinde 23.500 de polițiști, 5.400 de jandarmi, 4.100 de pompieri și 3.500 de polițiști de frontieră.

La finalul videoconferinţei, prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a solicitat, la rândul său, multă vigilenţă din partea instituţiilor subordonate Ministerului de Interne, cu atât mai mult cu cât în această perioadă va fi înregistrată o afluenţă mare spre zonele de agrement din judeţ dar şi spre sărbătoarea câmpenească “Sâmbra Oilor”, care se va desfăşura duminică.
Astfel, în atenţia forţelor de ordine se vor afla şi manifestările organizate pe întreg cuprinsul judeţului Satu Mare, dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii – 1 Mai. Zonele turistice ale judeţului Satu Mare – Tăşnad, Beltiug, Carei, Negreşti Oaş – vor fi monitorizate permanent de către structurile de jandarmi, poliţişti şi pompieri.

Sâmbătă, 2 mai, forţele de ordine vor asigura ordinea publică şi protecţia participanţilor la manifestările organizate cu prilejul deschiderii sezonului estival la Tășnad. Duminică, 3 mai, efective ale Jandarmeriei Satu Mare împreună cu efective ale Grupării de Jandarmi Mobile Cluj și ale Poliției Satu Mare vor fi prezente pe raza localităţii Huta Certeze, unde vor asigura ordinea publică şi vor acţiona pentru prevenirea unor fapte incriminate de lege, la Sâmbra Oilor.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts