Pregătiri temeinice pentru Sâmbra Oilorsambra

Membrii Comandamentului de organizare a celei de a 59-a ediţii a Sâmbrei Oilor, coordonaţi de prefectul Eugeniu Avram, s-au întâlnit ieri chiar pe Dealul de la Huta Certeze, unde duminică va avea loc această serbare câmpenească, pentru a pune la punct ultimele detalii, astfel încât sărbătoarea să fie o reuşită. Cu această ocazie, fiecare instituţie implicată în organizarea sărbătorii şi-a preluat rolul şi îşi vor da tot concursul pentru buna desfăşurare a Sâmbrei Oilor.

Ultimele detalii organizatorice
Încă de la începutul şedinţei tehnice, prefectul Eugeniu Avram a precizat că i-a convocat pe toţi şefii de instituţii implicate în organizarea sărbătorii, dorind să se asigure că fiecare ştie ce rol trebuie să îndeplinească. „Am convocat întâlnirea de azi, doresc să mă asigur că vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca această sărbătoare, de nivel naţional şi chiar internaţional, să fie o reuşită. Am pus la punct şi ultimele detalii organizatorice, şi cred că fiecare instituţie implicată în organizare îşi va da toată silinţa ca sărbătoarea să fie o reuşită”, a precizat prefectul Avram.

Pentru ca lucrurile să meargă bine, Consiliul Judeţean s-a ocupat de promovarea turistică a acestei sărbători. „Sâmbra Oilor este evenimentul cu cel mai mare impact cultural pentru sătmăreni. Consiliul Judeţean susţine şi promovează astfel de acţiuni şi ne dorim ca Sâmbra Oilor să ne facă mândri că suntem sătmăreni”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

Fiecare instituţie cu rolul ei
În cadrul întâlnirii de ieri s-a discutat despre rolul fiecărei instituţii. Astfel, poliţiştii vor restricţiona traficul greu, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare, a Direcţiei de Sănătate Publică sau a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului se vor asigura că toate alimentele comercializate în zonă nu vor pune în pericol sănătatea participanţilor la Sâmbră.

Primăria şi Consiliul Local Certeze vor igieniza zona şi vor face reparaţii la scenă, iar Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş vor asigura atât programul artistic cât şi obiectele decorative oşeneşti de la scenă.

Prefectul Eugeniu Avram a mai spus că deşi au fost trimise invitaţii atât preşedinţiei, primului-ministru, cât şi preşedinţilor celor două camere din Parlamentul României sau parlamentarilor, până în prezent nu a fost confirmată prezenţa vreunui demnitar de rang înalt la Sâmbra Oilor din acest an.

Ediţia din acest an a Sâmbrei Oilor va fi deschisă oficial duminică, de la ora 11.00. În jurul orei 14.00 va fi inaugurată şi casa etnografică de la Certeze. La scena de la Sâmbră vor evolua toate ansamblurile folclorice din Ţara Oaşului dar şi din judeţele învecinate.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts