Sâmbra Oilor va fi organizată în prima duminică a lunii maisambra

Cel mai cunoscut eveniment organizat în judeţ, Festivalul Sâmbra Oilor, ajuns în acest an la cea de a 59-a ediţie, se va desfăşura în prima duminică a lunii viitoare, adică în data de 3 mai. Decizia a fost luată ieri, în cadrul şedinţei Comandamentului de organizare, desfăşurată la sediul Prefecturii Satu Mare, la care au participat toate instituţiile implicate în organizarea sărbătorii.

Aceeaşi locaţie
Cu toate că au existat discuţii privind locaţia în care va fi organizat Festivalul Sâmbra Oilor, Comandamentul de organizare a evenimentului a decis ca acesta să fie organizat tot pe dealul de la Huta Certeze, deşi Luna Şes era prezentată ca una dintre alternative. Tot în cadrul şedinţei de ieri s-a stabilit şi data organizării manifestării. “În cadrul şedinţei de azi(n.r. ieri), Comandamentul de organizare a decis ca Sâmbra Oilor să aibă loc în prima duminică a lunii viitoare, adică în data de 3 mai. Şi în acest an, festivalul se va desfăşura în locaţia consacrată, adică pe dealul de la Huta Certeze. Deschiderea festivă va avea loc de la ora 11.00”, a precizat prefectul Eugeniu Avram, care a condus şedinţa Comandamentului de organizare.

Ca o noutate, agenţii economici care doresc să închirieze spaţiu comercial în zona de desfăşurare a evenimentului trebuie să aibă în dotare case de marcat, altfel nu vor fi acceptaţi. “La şedinţă au participat şi reprezentanţii ANAF care au precizat clar că fiecare agent economic trebuie să aibă în dotare casele de marcat, altfel nici măcar nu vor fi acceptaţi. Astfel că, pe lângă autorizaţiile sanitar veterinare, agenţii economici vor trebui să aibă şi aceste case de marcat”, a mai precizat prefectul Avram.

Listă de invitaţi
Organizatorii festivalului îşi doresc ca şi în acest an acesta să fie o reuşită, fiind stabilită şi o listă de invitaţi care va fi definitivată în scurt timp. “În cadrul şedinţei de azi am stability şi o listă de invitaţi. Ne dorim ca la această sărbătoare să fie cât mai mulţi participanţi iar pe dealul de la Huta-Certeze să fie cât mai mulţi oaspeţi care să ne vadă tradiţiile din această zonă. În aceste zile voi merge la Bucureşti unde voi înmâna invitaţiile şi sperăm ca în scurt timp să avem şi confirmarea”, a precizat primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca.

Edilul şef al capitalei Ţării Oaşului a precizat că la Sâmbra Oilor vor fi invitate personalităţi marcante din administraţie şi politică, dar şi interpreţi de valoare. “În afară de interpreţii din zona Oaşului şi din judeţul Satu Mare, la ediţia din acest an vor fi invitaţi şi artişti de valoare din judeţele învecinate, astfel că vom avea parte de spectacol”, a mai arătat primarul Negreştiului.

Comandamentul de organizare se va mai întâlni o dată luni, chiar pe dealul de la Huta Certeze, pentru a pune la punct şi ultimele detalii organizatorice.

Ajuns la cea de-a 59-a ediţie, cel mai important eveniment din Ţara Oaşului este organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Instituţia Prefectului, Primăria şi Consiliul Local Negreşti Oaş şi Primăria şi Consiliul Local Certeze.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts