Şansa mielului de Paşte…oli

Liderul seriei vestice din liga secundă de fotbal a învins sâmbătă cu 3-0 pe Olimpia Satu Mare, în prima etapă din play-off. Oaspeţii au venit la Timişoara cu obiectivul atins pentru acest sezon, clasarea în primele şase echipe, iar acest lucru s-a văzut atât din alcătuirea echipei cât şi din jocul prestat. ACS Poli a dominat meciul de la un capăt la celălalt, pe final reuşind şi câteva faze spectacol ce au adus aplauze din partea celor 400 de fani prezenţi.

Poli a început meciul în ofensivă, iar în min 13, viclenia lui Keita la o lovitură liberă rapid executată şi abilitatea lui Belu au dus la penalty-ul transformat de Pedro Henrique, atacant ajuns la al 8-lea gol marcat în acest sezon. În partea secundă bănăţenii au mai reuşit să înscrie de două ori, goluri semnate de Elek min. 65, voleu de la 16 m şi Bărbuţ, min. 78, după un contra-atac şcoală al poliştilor. Oaspeţii au avut rare ocazii de a marca dar ori nu au nimerit ţinta, min. 35 la şutul lui Sălăgeanu, ori portarul Timişoarei, Eduard Pap, a reuşit să scoată de sub bară execuţia lui Bujor de dinaintea pauzei. Trei puncte în clasament pentru timişoreni, ce s-au distanţat la 8 lungimi de urmăritoarele FC Olt şi Metalul Reşiţa. De remarcat evoluţia bună a câtorva jucători timişoreni din compartimentul ofensiv: Pedro Henrique, tehnic şi prezent şi la construcţie, Bărbuţ, cel mai activ polist, dar şi atacantul adus de la Tărlungeni, Robert Elek, autor a trei goluri în ultimele două partide. Meciul de pe Dan Păltinişanu a adus şi câteva faze mai spectaculoase, momente de joc tot mai rare în fotbalul românesc. Urmează o deplasare grea pentru Timişoara, la CS Mioveni, o formaţie de calitate ce încă nu a renunţat la pretenţiile de promovare. Iar pentru Olimpia, vineri şansa unei revanşe cu FC Olt.

ACS Poli Timișoara: Pap – Belu, Cânu, Melinte, Neagu – Bărbuț, Keita, Petre, Boldea – Elek, Pedro Henrique. Rezerve: Haidău, Bocșan, Trandu, Nanu, Lazăr, Poparadu, Doman.
Olimpia: Șuta – Muntean, Micaș, Heil, Iuhas – Rus, Faur, Onicaș, Villand, Sălăgeanu, Bujor. Rezerve: Anca-Trip, Feier, Svarczkopf, Lukacs, Donca, Mărkuș, Selagea.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts