Satu Mare devine capitala muzicii româneştiziua2

Programate în perioada 29-31 mai, Zilele oraşului Satu Mare adună în municipiul reşedinţă de judeţ cele mai mari nume ale scenei muzicale autoh-tone. Printre numele grele se numără Vama, BUG Mafia, Smiley, Holograf, Delia, Proconsul, Voltaj, Don Baxter, Dorian, Cabron, Sore, Antonia şi Alex Velea. Aceştia vor evolua pe scena principală, amenajată şi în acest an în Piaţa 25 Octombrie, în timp ce scena pentru muzica populară va fi amenajată în Piaţa Libertăţii, în faţa Hotelului Dacia. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

Buget de 280.000 de lei
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că bugetul alocat pentru această manifestare este de 280.000 lei, în timp ce din închirierea locurilor pentru comercianţi se estimează să se încaseze 50.000 lei, cu 10.000 de lei mai puţin decât anul trecut. De altfel, taxa pentru închirierea unui metru pătrat este de 17 lei/zi, până în acest moment un număr de 30 de agenţi economici arătându-se interesaţi de acest lucru, susţine șeful Biroului control comercial și autorizații de funcționare din cadrul Primăriei Satu Mare, Florin Maier. În ceea ce priveşte trupele maghiare, organizatorii evenimentului aşteaptă propuneri din partea sătmărenilor.

Două scene
Dacă, la fel ca în anii trecuţi, concertele de muzică uşoară vor avea loc pe scena principală amenajată în Piaţa 25 Octombrie, iubitorii de muzică populară sunt aşteptaţi la scena secundară amplasată în Piaţa Libertăţii, în faţa Hotelului Dacia. Şi în acest an se va desfăşura Târgul Meşterilor Populari pe Pasajul Pietonal Corneliu Coposu. De asemenea, în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport vor avea loc competiţii şi demonstraţii sportive, precum şi Crosul oraşului cu startul de pe Bulevardul Transilvania.

Programul Zilelor Oraşului Satu Mare
Deschiderea oficială va avea loc vineri, începând cu ora 18.00, printr-un concert al Filarmonicii Dinu Lipatti. Tot vineri vor urca pe scenă trupele Vama şi BUG Mafia. Sâmbătă, începând cu ora 19.00, vor concerta Smiley & Friends, adică Don Baxter, Dorian, Cabron, Sore, Antonia şi Alex Velea, după care, de la ora 23.00, vor concerta cei de la Holograf. Tot sâmbătă a fost programat şi focul de artificii, de la ora 24.00. Duminică, de la ora 21.00, va concerta Delia, alături de trupa sa, iar de la ora 22.00 urmează cei de la Proconsul. Zilele Municipiului Satu Mare vor fi închise de către cei de la Voltaj, care vor veni în faţa sătmărenilor de la ora 23.00.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts