More

    Unul din trei sătmăreni şi-a găsit serviciu

    bursa

    Din cei 840 de sătmăreni care au fost prezenţi ieri la Bursa generală a locurilor de muncă, peste 250 au fost selectaţi pentru angajare, iar alţi 35 au fost angajaţi pe loc. Asta înseamnă că unul din trei sătmăreni care au fost la bursă şi-a găsit un job, ceea ce se poate considera că acţiunea a avut succes.

    O acţiune bine venită pentru sătmăreni
    Bursa generală a locurilor de muncă a fost organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare şi s-a desfăşurat în holul Casei de Cultură. La eveniment au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, directori de instituții.

    Directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, a declarat deschisă Bursa generală a locurilor de muncă, apoi a mulţumit tuturor celor implicaţi în organizarea acesteia, Prefecturii, agenţilor economici, instituţiilor colaboratoare şi, nu în ultimul rând, angajaţilor AJOFM.

    În continuare, a luat cuvântul prefectul Eugeniu Avram, care a salutat organizarea Bursei locurilor de muncă la Satu Mare. “Se confirmă faptul că este o activitate bine venită, având în vedere că este prezent un număr foarte mare de cetățeni cât și de agenți economici. Sper să fie de folos iar fiecare cetățean să își găsească un loc de muncă. Instituţia Prefectului este alături atât de cei care-şi caută angajaţi cât şi de cei care-şi caută un loc de muncă”, a declarat prefectul Avram.

    Atât viceprimarul Radu Roca, cât şi subprefectul Altfatter Tamas au apreciat organizarea acestei acţiuni, i-au felicitat pe organizatori şi le-au urat succes atât angajatorilor, cât şi potenţialilor angajaţi.

    Peste 530 de locuri de muncă oferite
    Oferta locurilor de muncă a fost destul de bogată astfel că sătmărenii prezenţi la bursă au avut de unde alege. Cei 50 de angajatori au oferit peste 530 de locuri de muncă din domenii precum confecții -170 locuri de muncă, construcții- 65, industria lemnului – 55, industria mecanică – 27, asigurări – 15 și alte domenii. Din totalul de 530 de locuri de muncă oferite, 28 au fost pentru studii superioare, 439 pentru studii medii și 58 pentru necalificați.

    La bursa locurilor de muncă au participat și reprezentanți ai IPJ Satu Mare, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Penitenciarului Satu Mare, care și-au prezentat ofertele din instituții. De asemenea, pentru prima dată, zece persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Satu Mare, calificate în meseria de cusători articole din piele si înlocuitori, precum şi în meseria de tâmplar au fost prezente la activitate pentru căutarea unui loc de muncă. Aceştia mai au de ispășit doar 6 luni din pedeapsa primită.

    Peste 250 de persoane, selectate
    Potrivit informaţiilor furnizate de AJOFM Satu Mare, la Bursa generală a locurilor de muncă din acest an au participat aproximativ 840 de persoane aflate în căutarea unui job. Dintre acestea, au fost selectate pentru angajare 252 de persoane, iar 35 de persoane au fost angajate pe loc, schimbând astfel statutul din persoană neocupată în persoană activă.

    Conducerea AJOFM se declară mulţumită de rezultatele obţinute în urma ediţiei din acest an a Bursei generale a locurilor de muncă şi consideră că acţiunea a avut succes.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE