Victimele incendiului de pe malul Someşului, conduse pe ultimul drumveci

Familiile celor şase persoane decedate vinerea trecută într-un incendiu pe malul Someşului au fost conduse ieri pe ultimul drum. Având în vedere situaţia materială precară a familiei, Primăria Satu Mare şi Primăria Vetiş au achiziţionat tot ce era nevoie, de la sicrie şi locuri de veci, până la capelă şi alte cheltuieli.

În cimitirul ortodox din Vetiş se vor odihni, începând de ieri, cele şase persoane decedate în tragicul incendiu din Vinerea Mare. Cei trei copii şi cei trei adulţi au fost conduşi ieri pe ultimul drum de familie şi de prieteni. La înmormântare a fost şi Nicolae Hamzo, unul dintre cei doi supravieţuitori.

Pentru a veni în sprijinul familiei defavorizate, atât Primăria Satu Mare cât şi Primăria Vetiş au suportat majoritatea cheltuielilor. “În primul rând am ajutat familiile răposaţilor cu capelele, căci cei şase decedaţi sunt din Vetiş. La care se mai adaugă locurile de veci. Ei fiind şi persoane mai defavorizate, mai sărace, de obicei noi, Primăria, acordăm ajutoare de urgenţă. Dar având în vedere faptul că incidentul s-a întâmplat pe raza municipiului Satu Mare, Primăria Satu Mare a venit în ajutor cu sicriele şi cu cele legate de înmormântare”, a declarat viceprimarul comunei Vetiş, Ionel Daniel Codrea.

Reamintim că o dramă fără margini s-a consumat tocmai în Vinerea Mare, în jurul orei 01.00, pe malul Someşului. Şase persoane au ars de vii într-o locuinţă improvizată după ce scântei de la o sobă din apropiere au provocat incendiul. Din cauza faptului că autorităţile au fost sesizate târziu, pompierii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva. Nicolae Hamzo – capul familiei – a scăpat doar cu câteva arsuri minore. Acesta a declarat că a încercat să îi salveze pe membrii familiei sale, reuşind să o scape cu viaţă doar pe soţie.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts