Violenţa în şcoli, combătută ferm de jandarmiJANDARMI-LA-SCOALA2

Jandarmii sătmăreni continuă acţiunile menite să prevină violența în şcoli sub genericul „ Fără Violenţă în Şcoli”. Violenţa, cu toate formele ei, este o realitate care îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult în societate, chiar şi în şcoală, unde există un nivel de indisciplină inerent, ca rezultat al faptului că elevii sunt la o vârstă la care sunt tentaţi să treacă peste reguli, iar această indisciplină poate duce la un comportament violent. În general, faptele antisociale cele mai întâlnite în şcoală sunt agresiunile exprimate prin: injurii, jigniri, îmbrânceli sau intimidări.

Pornind de la acest considerent, ieri, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a desfăşurat acţiuni de prevenire a violenței la clasa pregătitoare și clasa I din cadrul Școlii Gimnaziale ”Grigore Moisil” din municipiul Satu Mare. Scopul acţiunii a fost acela de a sprijini demersul educaţional, în sensul creşterii şi educării elevilor într-o societate fără violenţă. Elevii clasei pregătitoare A, împreună cu învățătoarea Lia Stan, și elevii clasei I D, alături de învățătoarea Ionela Mondici, i-au primit pe jandarmi și le-au ascultat recomandările referitoare la normele de conduită atât pe timpul cât sunt la şcoală, cât şi în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienţei spre dialog şi expunerea propriei păreri cu privire la violenţă şi la modul în care trebuie să acţioneze atunci când sunt provocați. Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violenţă și modul corect de acțiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive. Un aspect esenţial al acestei acţiuni a fost conştientizarea elevilor cu privire la faptul că a fi violent nu înseamnă a fi puternic şi totodată “Violenţa nu te face mai puternic!”.

Demersul teoretic al jandarmilor a fost sprijinit de materiale didactice special confecționate pentru elevi, precum fișe de lucru, planșe tematice, filmulețe. Elevii au apreciat activitățile desfășurate și i-au invitat pe jandarmi să revină.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts