Zădărnicia dragostei cu silaÎn timp ce co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat negocieri pentru încheierea unui protocol de colaborare cu UDMR, maghiarii afirmă că nu au cunoştinţă de un asemenea demers. Ce-i drept, liberalii au încercat să facă curte formaţiunii conduse de Kelemen Hunor, profitând de participarea lor la recentul Congres al UDMR. Trăgând de firul ierbii în speranţa că acesta va creşte mai repede, discuţiile pentru semnarea unui protocol de colaborare parlamentară şi pentru susţinerea programului de guvernare al PNL nu au avut loc. Mai mult, spulberând speranţele liberalilor şi demonstrând că dragoste cu sila nu se poate, Kelemen Hunor a afirmat că este cale lungă până la un acord scris privind colaborarea parlamentară între formaţia sa şi PNL. În acelaşi timp, liderul UDMR nu a ratat nici ocazia să lanseze o ironie la adresa fostului lider liberal, Crin Antonescu, despre care a spus că nu a respectat un acord scris.

Se cuvine apoi subliniat faptul că, în consens deplin, şi alţi lideri ai formaţiunii maghiare susţin că nu au cunoştinţă despre vreun demers în privinţa unui asemenea protocol şi nici de convorbiri ce s-ar fi demarat în acest sens.

Printre aceştia se numără senatorul Marko Bela, fost preşedinte UDMR, şi deputatul Marton Arpad. Nu în ultimul rând, udemeriştii se declară sceptici în privinţa unui nou guvern.

În aceste circumstanţe, deşi iniţial au anunţat că depun moţiune de cenzură în regim de urgenţă, liberalii amână, vârnd-nevrând, momentul. Fără să se bazeze pe elemente credibile, co-preşedintele PNL susţine gaia-maţul că moţiunea care să determine sfârşitul actualei guvernări va fi depusă, totuşi, în iunie. Şansele ca aceasta să treacă sunt însă minime, un argument semnficativ în acest sens fiind faptul că recent, moţiunea pe minerit a fost votată doar cu 101 voturi „pentru”, deşi grupul PNL are 113 deputaţi.

Una dintre concluzii este aceea că UDMR joacă la două capete şi confirmă că discută cu PSD. Cel puţiun deocamdată!

Voicu D. Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts