More


  51 de molecule pot beneficia de includere condiționată în lista de medicamente compensate și gratuite

  - Advertisement -

  4

  Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a emis deciziile pentru 51 de molecule care pot beneficia de includere condiționată în lista de medicamente compensate și gratuite, dintre care și molecule pentru tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice și ciroze hepatice tip C, a informat luni Casa Națională de Asigurări de Sănătate într-un comunicat transmis AGERPRES.

  Potrivit sursei citate, criteriile de includere a pacienților în tratament cu interferon free sunt postate pe site-ul CNAS. Conform acestora, într-o primă etapă vor beneficia de tratament pacienții aflați într-un stadiu avansat de fibroză, precum și pacienți aflați în stadiul F4 și care nu au răspuns la tratamentele anterioare.

  “Comisia de negociere a contractelor cost-volum și cost-volum-rezultat, constituită din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ANMDM și CNAS, care are ca principal scop verificarea întocmirii criteriilor de prioritizare, se întrunește lunar pentru a analiza cererile deținătorilor de autorizații de punere pe piață în vederea încheierii contractelor C-V/ C-V-R”, se arată în comunicat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img