More


  Camionagiul protestatar face pe Chuck Norris

  - Advertisement -

  camionagiu

  Camionagiul protestatar care a tulburat duminica trecută manifestările ocazionate de dezvelirea statuii Regelui Ferdinand, la instigarea liberalilor, a fost implicat în cursul zilei de joi într-un nou scandal. Deşi se află la vârsta la care alţi careieni îşi leagănă nepoţii, camionagiul Petru Sârca umblă prin centrul Careiului să bată oamenii. Joi, acesta s-a năpustit fără niciun motiv asupra unui tânăr jurist, apoi a făcut karate cu oamenii legii. Nici nu e de mirare că eroul liberalilor a fost internat forţat la Psihiatrie. De asemenea, pe numele său au fost întocmite dosare penale pentru ultraj. În tot acest timp, apropiaţii liberalilor vor să organizeze chete pentru a-i plăti amenzile primite în urma protestului neautorizat de duminica trecută.

  Sexagenar pus pe scandal
  Marcat probabil de setea de proteste, camionagiul Petru Sârca, aflat joi în centrul municipiului, s-a năpustit fără niciun motiv asupra unui tânăr jurist, căruia i-a aplicat mai multe lovituri. “În ziua de 14.05.2015, patrula mixtă de siguranţă publică formată din agenți din cadrul Poliţiei municipiului Carei şi un jandarm din cadrul IJJ Satu Mare, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza municipiului Carei, au fost sesizaţi despre faptul că pe str. 1 Decembrie 1918 din Carei, o persoană de sex masculin ar agresa trecătorii. Sosiți la fața locului patrula a constatat faptul că Petru Sârca, de 60 ani, din Carei, i-a aplicat mai multe lovituri cu mâna şi piciorul unui bărbat din Carei. Polițiștii au intervenit pentru a stopa acţiunea agresivă, iar în acel moment, agresorul, fără motiv şi fără vreun avertisment, le-a aplicat mai multe lovituri cu piciorul atât polițistului cât și jandarmului. Bărbatul în cauză a fost condus la sediul Poliţiei din Carei unde, în curtea unității, l-a lovit cu piciorul pe un alt agent de poliţie. Pentru că prezenta o stare de agitaţie accentuată bărbatul în cauză a fost internat într-o unitate sanitară în vederea efectuării de investigații medicale”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Satu Mare.

  Cercetat pentru ultraj
  Protestatarul ridicat în slăvi de liberalii careieni s-a ales cu dosare penale. “Cercetările în cauză continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 257 Cod Penal. Totodată, pentru alte două fapte similare comise de aceeași persoană, în ultimele 10 zile, se efectuează cercetări de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei. Astfel, în data de 05.05.2015 bărbatul în cauză i-a amenințat pe polițiștii deplasați la un eveniment sesizat pe strada Iuliu Maniu, iar la data de 13.05.2015 l-a amenințat cu acte de violență pe un agent de poliție din cadrul Biroului Rutier Carei, aflat în timpul liber, nemulțumit fiind de măsurile de sancționare luate de acesta împotriva sa, la data de 05.05.2015”, se mai arată în comunicatul de presă.

  Protest neautorizat, dar sancţionat
  Duminica trecută, spre finalul manifestărilor de dezvelire a statuii Regelui Ferdinand de la Carei, în zona sensului giratoriu au apărut mai multe camioane având arborat drapelul românesc, care au început să claxoneze îndelung, perturbând ceremonia. Mai târziu, Petru Sârca s-a dat jos din camion şi, în semn de batjocură, a pus un flacon cu apă pe statuia recent dezvelită. Între timp, a proferat ameninţări jandarmilor care au îndepărtat flaconul pus în bătaie de joc. Camionagiul scandalagiu a fost amendat de jandarmi în temeiul Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, precum şi de poliţiştii rutieri pentru oprirea interzisă și accesul interzis.

  Sursele judiciare ne-au declarat că săptămâna trecută Sârca a protestat pe strada Iuliu Maniu din Carei întrucât era nemulţumit de faptul că o serie de lucrări de transport au fost câştigate la licitaţie de o firmă din Ungaria, iar firma sa nu are de lucru. Cel mai frapant este faptul că Sârca nici măcar n-a participat la licitaţia respectivă.

  Chetă pentru plata amenzilor
  Gesturile nebuneşti ale camionagiului vin pe fondul unei ample campanii declanşate de liberalii careieni împotriva amplasării bustului Regelui Ferdinand între Catedrala Ortodoxă şi Monumentul Ostaşului Român. Incitările liberalilor au avut efect asupra camionagiului, care de la proteste neautorizate a ajuns la agresiuni şi ultraje.

  Deşi liberalii au negat orice asociere cu camionagiii protestatari, pe blogul deţinut de soţia unuia dintre liderii PNL Carei a apărut un apel pentru organizarea unei chete în vederea achitării amenzilor primite de Petru Sârca şi ciracii săi. Oare va fi organizată o altă chetă şi pentru plata avocatului în dosarele penale pe care i le-au întocmit oamenii legii? De asemenea, careienii întregi la minte se întreabă tot mai îngrijoraţi cât vor mai continua liberalii campaniile de incitare, care ajung să provoace incidente tot mai violente.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img