More

    CAREIENII au declarat RĂZBOI deschis Electrica. DAUNE RECORD solicitate de păgubiţi

    electrica2

    Peste 400 de persoane din municipiul Carei s-au decis să dea în judecată furnizorul de electricitate după ce la sfârşitul lunii decembrie 2014 şi începutul lunii ianuarie 2015 au fost lăsaţi timp de mai multe zile fără curent, în timp ce unele aparate electrice au fost distruse. Mai mult, Primăria şi Consiliul Local s-au angajat să suporte toate cheltuielile legate de un eventuale proces.

     

     
    Careienii păgubiţi în urma penelor de curent de la sfârşitul anului trecut şi primele zile ale acestui an sunt aşteptaţi din nou la Primăria Carei. După cum se ştie, administraţia locală şi-a luat angajamentul să acopere cheltuielile de judecată în cazul unui proces.

    Miercuri aceştia s-au reunit din nou şi au stabilit să transmită următorul comunicat:

    “Persoanele păgubite în urma penelor de curent de la sfârşitul anului 2014 şi începutul anului 2015 sunt aşteptate la registratura Primăriei Carei până în data de 12 iunie, la ora 12.00. Aici trebuie să completeze un formular, în care trebuie să indice (printre altele) un cont bancar cât si valoarea despăgubirilor pretinse. Persoanele păgubite trebuie să ştie că Primăria Carei şi Consiliul Local Carei vor acoperi cheltuielile legate de onorariul avocatului. Însă în categoria cheltuielilor de judecată intră și taxele judiciare de timbru. Ordonanța de Urgență nr. 80 din 26/06/2013 (actulizată) privind taxele juridiciare de timbru arată la Art. 3 referitor la daune materiale: (1) Acțiunile și cererile evaluabile în bani, introduse la instanțele judecătorești, se taxează astfel: a) până la valoarea de 500 lei – 8 %, dar nu mai puțin de 20 lei; b) între 501 lei și 5.000 lei – 40 lei + 7 % pentru ce depășește 500 lei; c) între 5.001 lei și 25.000 lei – 355 lei + 5 % pentru ce depășește 5.000 lei ș. a. m. d. Iar Art. 7 reglementează cuantumul taxei de timbru pentru daune morale: Acțiunile privind stabilirea și acordarea de despăgubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnității sau reputației unei persoane fizice se taxează cu 100 lei”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Primăria Carei.

    În conformitate cu aceste prevederi, avocatul le propune păgubiţilor să treacă două sume la rubrica privind pagubele morale: 2.000 de lei ca şi sumă minimă, respectiv o sumă mai mare, în funcţie de pagubele morale suferite.

     
    Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Carei.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE