More

    Cu cărţile pe masă

    szilagzi

    Preşedintele AJF-ului sătmărean, Ştefan Szilagyi, a susţinut prima sa conferinţă de presă din cei peste 15 ani de activitate. Nu înainte de a oferi un mic cadou, fostului mare jucător şi antrenor al Olimpiei, Iosif Vigu, ajuns la onorabila vârstă de 69 de ani.

    Szilagyi a dorit să aducă unele lămuriri referitoare la cele scrise într-un cotidian local. În ceea ce priveşte incompatibilitatea sa ca preşedinte de AJF şi reprezentant al clubului Olimpia II, acesta a declarat că Adunarea Generală l-a învestit ca şi consilier tehnic în 2010, respectiv faptul că este membru fondator al Olimpiei 2010.
    Nu a trecut nici peste faptul că, referitor la declaraţiile sale, nimeni din conducerea Olimpiei nu a dorit o echipă a doua sau grupe de juniori. “Nu s-a mers într-o direcţie bună. Nimeni nu şi-a dorit să înfiinţeze echipa a doua şi grupele de juniori“, a spus Szilagyi. Acesta a declarat că nu a fost de acord cu aducerea unor jucători din alte localităţi, decât dacă salariile lor nu depăşesc remuneraţiile fotbaliştilor sătmăreni. “Nu mi-a plăcut managementul de a aduce jucători de afară şi tocmai de aceea nu am mai dorit să fac parte din staff-ul Olimpiei. Iar pentru că nu am fost de acord cu ceea ce s-a întâmplat cu jucătorul Gavrilescu, relaţia s-a răcit, iar Comitetul Director a decis aducerea altor oameni în conducere, doi la număr, dar nu voi da nume“, a completat Szilagyi.
    “Am dat bani de la mine pentru copii şi juniori. Nimeni nu s-a gândit în iarnă că e nevoie de un cantonament, de nişte bani pentru a continua cu acest proiect. Am suportat o grămadă de cheltuieli, nici jumătate din bani nu am reuşit să îi recuperez. Se merge într-o direcţie greşită, eu doar doresc să trag un semnal de alarmă. Nu ne-a ajutat nimeni, doar unii membri afiliaţi AJF-ului, care ne-au oferit teren de antrenament la Dara, Dorolţ, Micula şi altele. M-am retras în martie şi nu vreau să comentez mai multe“, a conchis preşedintele AJF-ului.
    Referitor la cazul Talna Oraşu Nou – Luceafărul Decebal lucrurile au fost de asemenea lămurite. “Pe Olimpia II îi interesează indirect rezultatul acelui meci, unde s-a câştigat la masa verde pentru că arbitrul a fost bruscat, lucru consemnat în raport şi adus la cunoştinţa delegaţilor ambelor echipe, care au semnat că sunt de acord cu cele menţionate“, a mai spus Szilagyi.
    “Cum a ajuns Olimpia II în Elite? Şi-a câştigat dreptul de a evolua aici? Nu am putut dezamăgi copiii şi după insistenţe, am reuşit în anumite condiţii, să convingem Victoria Apa să cedeze locul. Am amânat campionatul două-trei etape până Olimpia II a primit loc în Elite. Da, am hotărât verbal, pentru că nu mai era timp, ca la echipă să joace juniorii şi cadeţii care nu evoluează la echipa mare, pentru că formaţia a fost făcută pentru tineri. Vă spun un lucru în premieră: Olimpia II poate ajunge în Liga a III-a şi fără să termine pe primul loc, dacă îndeplineşte condiţiile“, a spus Szilagyi.
    Olimpia II a trimis pe 18 mai o adresă către Comisia de Disciplină, semnată de preşedintele Dan Băbuţ şi directorul tehnic Dacian Nastai în care au cerut reanalizarea raportului de la meciul din tur, Luceafărul Decebal – Olimpia II, scor 1-0, cu privire la faptul că echipa gazdă nu a respectat decizia în ceea ce priveşte folosirea de juniori şi cadeţi, mai exact, Decebal a jucat primele 45 de minute fără cadet. “S-a luat la cunoştinţă acest fapt şi se va analiza la comisie. Nu-mi dau cu părerea până nu vedem exact cele petrecute“, a încheiat preşedintele Ştefan Szilagyi, care a promis că, după tracul primei conferinţe de presă, se va întâlni mai des cu presa sportivă sătmăreană.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE