More


  Dragnea a demisionat, dar membrii PSD nu au fost de acord, nu este corupţie

  =

  Victor-Ponta

  Liviu Dragnea şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD, dar membrii de partid nu au fost de acord, spunând că suspendarea lui Traian Băsescu din 2012 a fost condusă de ambele partide, PSD şi PNL, iar funcţia politică este pierdută doar la corupţie,spune liderul PSD, Victor Ponta.

  El a susţinut declaraţia pe scările sediului PSD, explicând jurnaliştilor că nu merge în sala de presă deoarece nu au ce transmite în direct. “Am avut o discuţie cu colegii mei din Biroul Permanent Naţional şi absolut toţi nu au fost de acord cu demisia lui Dragnea şi, atunci, memrgem miercuri şi ne întâlnim în forum mai mare, în Comitetul Executiv Naţional. Situaţia este extrem de importantă, suntem sancţionaţi tot PSD-ul că l-am suspendat pentru Băsescu şi pentru referendumul din 2012, cei de la PNL s-au fofilat în stilul lor obişnuit şi nu mai ştiu nimic. Dragnea şi-a prezentat demisia şi toţi am spus că am fost PSD cu PNL care l-am suspendat pe Băsescu, nu l-a suspendat Dragnea singur pe Băsescu”, a spus Ponta.

  Întrebat cum este aplicată Rezoluţia PSD de sancţionare politică a membrilor de partid condamnaţi în instanţă, Ponta a răspuns: “Cred că ştiţi să citiţi limba română şi ştiţi că acea decizie se referă la fapte de corupţie”. Membrii PSD veniţi luni la sediul partidului au fost anunţaţi că nu va mai avea loc şedinţa Biroului Permanent Naţional, aşa cum era programat şi unde Liviu Dragnea urma să îşi depună mandatul de preşedinte executiv, şi că o decizie în privinţa lui Dragnea va fi luată miercuri, în Comitetul Executiv.

  Toţi membrii PSD s-au opus oricărei discuţii legate de demiterea sau autosuspendarea lui Liviu Dragnea din PSD, cu argumentul că nu este vinovat de o faptă de corupţie incriminată de Rezoluţia PSD, a afirmat şi vicepreşedintele PSD Olguţa Vasilescu. “Liviu Dragnea trebuie susţinut, nu a făcut niciun fel de infracţiune. Noi am avut o Rezoluţie la Consiliul Naţional, dar pe teme de corupţie, ori aici nu discutăm despre o temă de corupţie în niciun caz şi i-am spus cu toţii lui Dragnea că nu suntem de acord să discutăm despre o eventuală autosuspendare, demisie, demitere, ci se convoacă şi CEx-ul, care să susţină acelaşi lucru, probabil”, a spus Vasilescu.

  Ea a mai afirmat că sistemul informatic folosit în 2012 a fost “descoperit” cu patru ani înainte de PDL, fără ca atunci să fi fost formulate plângeri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img