More

    Echipajul Liceului de Artă, câştigătorul concursului de protecţie civilă

    pompi

    Echipajul Liceului de Artă “Aurel Popp” a câştigat etapa judeţeană a concursului de protecţie civilă intitulat „Cu viaţa mea apăr viaţa”, desfăşurat joi la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare. Concursul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare, şi a avut ca scop dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminentei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru şi dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.

    Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei probe: o probă teoretică şi două probe practice: „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de m” respectiv „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”. S-au înscris în concurs un număr de cinci echipaje de gimnaziu.

    În urma desfăşurării probelor de concurs locul întâi a revenit Liceului de Artă “Aurel Popp”. Locul doi a fost ocupat de Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”, iar locul trei de Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Turţ. Locurile patru şi cinci au revenit Şcolii Gimnaziale „Viorel Sălăgean” Beltiug, respectiv Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade” Satu Mare.

    Echipajul clasat pe locul I va participa la etapa interjudeţeană, care va avea loc în ultima decadă a semestrului II al anului de învăţământ în municipiul Baia Mare. Cu această ocazie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare mulţumeşte pentru colaborare organizatorilor, echipajelor participante, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Primăriei municipiului Satu Mare.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE