More


  Explozie la NEGREŞTI-OAŞ. O FEMEIE a fost BLOCATĂ sub DĂRÂMĂTURI

  - Advertisement -

  explozie01

  Oraşul Negreşti-Oaş a fost zguduit ieri, în jurul orei 08.00, de o explozie puternică. În urma deflagraţiei, Augustina Ciorba, o femeie în vârstă de 63 de ani, a rămas sub dărâmături. Chemate la faţa locului, echipajele Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare au reuşit să scoată victima de sub dărâmături, fiind transportată la Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş. Totuşi, victima a fost transportată cu un elicopter SMURD la Bucureşti după ce a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului.

  explozie02

  Ajunşi la locul intervenţiei, specialiştii în descarcerare ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare au depus eforturi consistente pentru a scoate în timp util victima de sub dărâmături. “În dimineaţa zilei de azi (ieri, n.red.), în jurul orei 08:34, două echipaje de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Staţiei de Pompieri Negreşti Oaş au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Negreşti Oaş, în urma exploziei produse la o locuinţă. Echipajele specializate au intervenit pentru descarcerarea şi acordarea primului ajutor medical în cazul unei persoane de sex feminin. Aceasta a suferit politraumatisme, în urma căderii acoperişului locuinţei, precum şi arsuri de gradul II pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului. Pompierii încadraţi pe autospeciala de descarcerare au folosit echipamentele din dotare şi au extras victima, pe care au predat-o paramedicilor SMURD, care i-au acordat primul ajutor medical, dar ulterior aceasta a fost transportată de urgenţă la spitalul din Negreşti Oaş. Evenimentul a fost cauzat, cel mai probabil, de scăpările de gaze de la o butelie, explozia nefiind urmată de incendiu”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

  explozie03

  După ce echipajele de pompieri au eliberat victima în condiții de siguranță, acestea au predat-o echipelor medicale, care au acordat primele îngrijiri: imobilizare, administrare de oxigen, protecție termică, acces intravenos, după care au transportat-o la camera de gardă a Spitalului Orășenesc Negrești. Căile aeriene au fost securizate de echipajul de terapie intensivă, pacienta fiind pregătită pentru evacuare împreună cu echipa de medici de la spitalul negreștean. Pacienta prezenta arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corporală și a fost dusă cu elicopterul la Spitalul de arși București.

  explozie04

  Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, s-a deplasat la locul deflagraţiei, asigurând forţele de intervenţie de tot sprijinul administraţiei locale. Edilul şef s-a implicat în asigurarea transportului victimei către o unitate specializată din Capitală. Mai mult, administraţia locală se va implica în reconstruirea bunurilor afectate de explozie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img