More


  În sfârşit o VESTE BUNĂ. Impozitele rămân NESCHIMBATE în SATU MARE

  - Advertisement -

  taxe

  Consilierii locali au aprobat azi proiectul iniţiat de primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, privind menţinerea aceluiaşi nivel al impozitelor şi taxelor locale şi de la 1 ianuarie 2016 în municipiul reşedinţă de judeţ.

  Singura diferenţă o reprezintă acordarea unui procent mai mare la scutirea de impozite în cazul firmelor care plătesc impozitele anticipat, până cel târziu la sfârşitul lunii martie a anului 2016.

  Deşi iniţial s-a avut în vedere acordarea unei bonficiaţii de 5% în cazul contribuabililor persoane juridice care îşi plătesc impozitele până la data de 31 martie 2016, la insistenţele consilierilor locali bonificaţia s-a majorat la 10%.

  La fel ca şi anul trecut, consilierul UDMR Masculic Csaba a propus creşterea bonificaţiei acordate persoanelor juridice care îşi plătesc integral impozitele la începutul anului de la 5%, cât era prevăzut în proiectul de hotărâre supus aprobării aleşilor locali, la 10%. Dacă anul trecut propunere nu a trecut de votul majorităţii, anul acesta situaţia s-a schimbat radical.  Masculic a spus că dacă persoanele fizice care îşi plătesc impozitele la început de an beneficiază de o bonificaţie de 10%, de ce nu am putea aplica aceeaşi măsură şi în cazul persoanelor juridice.

  Reprezentantul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare, Dan Mirel, a fost cel care s-a opus majorării bonificaţiei de la 5% la 10% în cazul persoanelor juridice. Dan Mirel a spus că dacă prin acordarea bonficaţiei de 5% bugetul pierde 350.000 de lei, în cazul acordării unei scutiri de 10%, pierderea la bugetul local ar fi de peste două milioane de lei.

  “O astfel de majorare ar fi catastrofală pentru bugetul local. Trebuie să se găsească o sursă de acoperire a acestei pierderi”, a spus Dan Mirel.

  Conform aceleiaşi surse, începând cu data de 01.01.2016 se impune acordarea reducerii cu 95% a impozitului asupra mijloacelor de transport în cazul mijloacelor de transport hibride, reducere impusă prin O.U.G. nr.2/2015.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img