More

    Întâlnire cu oamenii de afaceri din Regiunea Piemonte

    italia

    Delegația sătmăreană condusă de președintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat la Torino la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Regiunea Piemonte – Italia. La întâlnire au mai participat ca membrii ai delegației din România: deputatul Ovidiu Silaghi, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, consilierul județean Daliana Lazăr, primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca, administratorul public al Județului Satu Mare, Nicolae Bura, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Județul Satu Mare”, Nicoleta Lasan, și consilierul pe probleme culturale al președintelului Consiliului Județean Satu Mare, Felician Pop.

    Relații comerciale vor fi dezvoltate
    Întâlnirea a fost organizată de către președintele Confimprese Nord-Vest Italia, Carmine Gelli, cu sprijinul reprezentantului Confimprese Italia pentru relația cu România, Costel Buliman. Cu ocazia întâlnirii au fost discutate posibilitățile de a dezvolta relațiile comerciale dintre cele două țări precum și oportunitățile pe care Confimprese le poate oferi intreprinzătorilor din județul Satu Mare interesati să exporte în Italia și nu numai. Președintele Adrian Stef a subliniat faptul că pentru județul Satu Mare atragerea de noi investitori reprezintă o prioritate și că în acest sens vor fi sprijinite inițiativele care urmăresc dezvoltarea și sprijinirea mediului de afaceri sătmărean.

    Parteneriat durabil între Tășnad și Acqui Terme
    La invitația delegației italiene lansate în luna februarie 2015, delegația județului Satu Mare prezentă în regiunea Piemonte din Italia a efectuat o vizită în orașul Acqui Terme. Delegația a fost întâmpinată de către primarul orașului Acqui Terme, Enrico Silvio Bertero, și de către viceprimarul orașului Acqui Terme, Franca Rosso. Au fost efectuate vizite la diferiți agenți economici de pe plan local precum și la baza balneoclimaterică din oraș. În prezența consilierilor locali, primarii orașelor Acqui Terme și Tășnad, Enrico Silvio Bertero și Vasile Mitrașca, au prezentat principalele activități economice și culturale ale orașelor pe care le administrează precum sș punctele comune care au determinat înfrățirea celor două localități.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE