More


  Jumătate din populaţia judeţului activează în agricultură

  - Advertisement -

  agricultora

  Circa jumătate din populaţia activă a judeţului îşi câştigă existenţa din agricultură. Cel puţin asta susţine Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare. În agricultura sătmăreană predomină sectorul vegetal, în timp ce creşterea animalelor reprezintă doar o treime din activitate. Judeţul Satu Mare stă foarte bine la capitolul producţie de fructe la nivel naţional.

  Predomină sectorul vegetal
  Potrivit Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, agricultura atrage 44,7% din populaţia ocupată a judeţului, în timp ce producţia vegetală a reprezentat 69,9% din total, iar producţia animală 29,5%. Judeţul Satu Mare dispune de o suprafaţă agricolă de 317,5 mii hectare, din care 223,9 mii hectare teren arabil (70,5%).Terenul arabil este destinat potrivit specificului local, în special culturii cerealelor, care ocupă în jur de 63,2% din suprafaţa agricolă.

  În top la producţia de fructe
  Judeţul Satu Mare este unul din judeţele mari producătoare de fructe (mere, prune, pere, struguri) şi cel mai mare producător de căpşuni din ţară, de aici provenind circa jumătate din producţia ţării (11,9 mii tone). “Solul deosebit de bun şi experienţa de zeci de ani a oamenilor în domeniul cultivării căpşunului reprezintă o bună oportunitate de investiţii în infrastructura de prelucrare şi export”, se arată într-o analiză a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img