More


  Maraton de solidaritate pentru oamenii aflaţi în nevoie

  - Advertisement -

  maraton

  Sute de persoane de toate vârstele şi de toate condiţiile sociale au participat sâmbătă la cea de-a IX-a ediție a „Maratonului de solidaritate”, eveniment organizat de Caritas Satu Mare. Nu au lipsit episcopul romano-catolic Eugen Schonberger, senatorul Pataki Csaba, primarul şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica şi Radu Roca, fostul primar al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes – prezenţă nelipsită de la fiecare ediţie a acestui eveniment, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Claudiu Sulea, respectiv consilieri locali şi oameni de afaceri.

  Maraton de şase kilometri
  Maratoniştii au plecat pe traseul – în lungime de şase kilonetri – Alexandru Ioan Cuza – str. Vasile Lucaciu – str. Mihai Viteazu – Piața Jean Calvin – str. Ștefan cel Mare – str. Ady Endre – str. Gheorghe Barițiu – str. Gorunului – Aquaparc Aquastar. ”Este un maraton de solidaritate prin care noi ne exprimăm gestul de solidaritate față de acele persoane care sunt marginalizate în societate, care întâmpină greutăți sociale, persoane cu dizabilități, persoane care necesită îngrijire. Acțiunea are o componentă intensă socială și o conponentă de educație sanitară pentru că în secolul XXI, eu cred că este o problemă lipsa de mișcare şi noi prin acest eveniment încercăm să stimulăm persoanele să facă câțiva pași pentru sănătatea lor”, a declarat directorul Caritas Satu Mare, Dr. Lang Ladislau.

  Solidaritate tot mai mare
  Acesta a mai declarat că este încântat de faptul că au participat la maraton persoane de toate vârstele şi condiţiile sociale, semn al solidarităţii tot mai mari în rândul comunităţii.

  “Noi ne bucurăm în mod deosebit de această largă participare, începând de la cea mai tânără generaţie şi până la generaţia a treia, toţi sunt prezenţi. Şi de la politicieni şi până la oameni de rând, de la bogaţi şi până la săraci, iar acesta este un semn că avem un mediu sănătos şi că avem o solidaritate”, a mai spus dr. Lang Ladislau.

  Primăria susţine astfel de activităţi
  Prezent la eveniment, primarul Dorel Coica a declarat că administraţia locală susţine întotdeauna astfel de activităţi, din partea Primăriei participând la maraton viceprimarul Radu Roca. “Îmi place extrem de mult să susţin sportul. Sportul înseamnă sănătate şi îmi doresc ca cetăţenii municipiului Satu Mare să fie sănătoşi. De aceea participăm. L-am adus ca şi concurent pe cel mai bun atlet al nostru, este vorba despre viceprrimarul Radu Roca, şi sunt convins că va face o cursă foarte bună. Noi susţinem orice asociaţie care are ca şi obiect de activitate sportul sau ajutorarea oamenilor”, a spus primarul Dorel Coica.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img