More


  O recapitulare utilă înainte de Bac

  - Advertisement -

  concurs

  O nouă ediţie a concursului “Ştii şi câştigi”, organizat de Nord Vest TV şi Gazeta de Nord-Vest, având ca tematică literatura limbii române, s-a desfăşurat ieri în sala Filarmonicii “Dinu Lipatti”. Fiind adresat absolvenţilor de clasa a XII-a, concursul a fost considerat ca fiind o recapitulare utilă pentru Bac a celor patru concurenţi, reprezentând tot atâtea licee din judeţ, înscrişi în concurs.

  Concurs adresat elevilor de clasa a XII-a
  Organizatorul acestui concurs, profesorul Teodor Curpaş, a afirmat că acest concurs se adresează elevilor de clasa a XII-a şi reprezintă un test util înainte de examenul de Bacalaureat. “Concursul are ca temă literatura română, este dotat cu premii substanţiale şi se adresează elevilor de clasa a XII-a. Este o recapitulare utilă înainte de Bacalaureat. Aici se vede cine a învăţat şi cine nu”, a precizat Teodor Curpaş.

  Prezent la eveniment, subprefectul Alfatter Tamas a felicitat organizatorii concursului şi le-a urat participanţilor mult succes la această competiţie, dar şi tuturor absolvenţilor de clasa a XII-a la examenele de Bacalaureat din vară.

  Liceele bune din judeţ, reprezentate
  Iniţial, la această competiţie s-au înscris cinci concurenţi. Aceştia sunt Daria Vescan, de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Denisa Bărbuş, de la CN “Ioan Slavici”, Henrieta Kilosvari, de la CN “Doamna Stanca”, Georgiana Ardelean, de la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, şi Adina Doiciar, de la Liceul Teoretic Carei. Din păcate, ultimul dintre concurenţii enumeraţi mai sus nu a reuşit să ajungă la timp, astfel că acest concurs a început cu patru concurenţi.

  Un juriu de specialitate, format din Alexandru Zotta, Gheorghe Gheorghiade, Toma Stela Bozero, Roxana Stavilă şi Felician Pop, precum şi un juriu al sponsorilor concursului, format din consilierul judeţean Oliviu Buzgău, consilierul local Cosmin Raţiu, juristul Gheorghe Mărcuş şi directorul general Nord Vest TV, Răzvan Govor, au urmărit cu atenţie răspunsurile date de competitori şi, în cele din urmă, au fost nevoiţi să-i aleagă pe cei mai buni.

  Astfel, primul loc i-a revenit Georgianei Ardelean, de la Liceul Teoretic Negreşti, urmată în clasament de Daria Vescan, de la CN “Mihai Eminescu”, de Henrieta Kilosvari, de la CN “Doamna Stanca”, şi de Denisa Bărbuş, de la CN “Ioan Slavici”.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img