More


  PĂGUBIŢII NEASIGURAŢI vor fi SPRIJINIŢI de stat. EFORTURI întreprinse de prefectul AVRAM

  - Advertisement -

  7

   

  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că proprietarii a căror bunuri au fost distruse de furtună vor fi despăgubiţi de către asiguratori, iar acolo unde acestea nu au fost asigurate, se va încerca obţinerea unui sprijin guvernamental.

  “Am dispus constituirea a două comisii speciale pentru evaluarea atât pentru bunurile materiale cât şi pentru cele agricole, în ideea de a evalua pagubele. Pentru ca acolo unde se poate să intre şi să intervină asiguratorii, iar unde nu să facem demersuri pentru a înştiinţa Guvernul vizavi de pericolul care s-a înregistrat în judeţ, după care am să informez concret cu ce se poate interveni pentru a-i ajuta pe păgubiţi”, a arătat prefectul Eugeniu Avram.

  Din cauza pagubelor însemnate produse pe raza judeţului Satu Mare, Instituţia Prefectului încă nu a reuşit să inventarieze toate pagubele produse.

  “Eu sper că în decurs de câteva zile să avem toate informaţiile. Pentru că iniţial am ştiu de Supur, de Cioncheşti, de Porumbeşti sau Halmeu. Dar primesc informaţii de aproape de la fiecare comună. De aseară am cerut primarilor să îmi comunice dacă sunt probleme în aşa fel încât să ne deplasăm imediat pentru a putea face evaluarea. Eu spec ca în câteva zile să putem finaliza activitatea”, a spus Eugeniu Avram.

  Pe de altă parte, pagube însemnate s-au înregistrat peste tot, atât la bunurile oamenilor, cât şi la culturile agricole. Nu a scăpat nimic de furia naturii.

  “În primul rând, din informaţiile pe care le primesc de la primării rezultă că sunt pagube destul de importante la nivel de judeţ şi pe o rază destul de mare. Mă refer la bunuri materiale, acoperişuri, maşini. Din păcate, o pagubă foarte mare se înregistrează la culturile agricole, mai ales cele finalizate, de tipul căpşunului”, a spus Eugeniu Avram.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img