More


  Plumb şi Zgonea cer ca Gorghiu şi Blaga să îndemne PNL să susţină Codul silvic în varianta iniţială

  =

  zgonea-plumb

  Preşedintele CN al PSD, Rovana Plumb, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cer copreşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, într-o scrisoare deschisă transmisă marţi, să îndemne parlamentarii liberali să susţină Legea de modificare a Codului Silvic, în forma sa iniţială.

  În scrisoarea deschisă, Plumb şi Zgonea precizează că marţi vor începe discuţiile din Camera Deputaţilor cu privire la reexaminarea proiectului de modificare a Codului Silvic, amintind că acesta a fost deja adoptat, pentru a doua oară, de către Senat, în forma promovată iniţial. “Dezbaterile din Camera Deputaţilor reprezintă ultimul pas pentru ca ţara noastră să aibă o legislaţie modernă, menită să protejeze fondul forestier. Guvernul şi majoritatea parlamentară au susţinut acţiuni clare impotriva mafiei pădurilor, atât prin instituirea Radarului Pădurilor, cât şi prin modificările la Codul Silvic, prin care am dorit să limităm exploatarea iresponsabilă a pădurilor de către operatori economici care profită de poziţia dominantă pe care şi-au caştigat-o pe piaţă. Pe această cale, facem apel la dumneavoastră, în calitate de lideri ai PNL, de a vă îndemna parlamentarii să susţină Legea de modificare a Codului Silvic, în forma sa iniţială. De asemenea, facem apel la dumneavoastră să solicitaţi parlamentarilor liberali să renunţe la acele amendamente ce pot genera exploatarea fără discernământ a fondului forestier! După cum ştiţi, parlamentarii PNL au introdus deja un amendament care poate genera efecte foarte grave, în sensul exploatării pădurilor României. Este vorba de amendamentul prin care s-ar elimina restricţia potrivit căreia un operator din domeniu nu ar putea exploata sau procesa mai mult de 30% din volumul dintr-un sortiment industrial de masă lemnoasă din fiecare specie. Cereţi parlamentarilor PNL retragerea acestui amendament extrem de periculos pentru interesele României”, susţin cei doi lideri PSD în scrisoarea deschisă adresată copreşedinţilor PNL.

  Plumb şi Zgonea mai arată că România, stat membru al UE, s-a angajat şi trebuie să respecte principiile pieţei comune, cum este cel al liberei circulaţii a mărfurilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img