Primăria Satu Mare va fi MUTATĂ în Hotelul Dacia. CUM este POSIBIL



Hotel_Dacia,

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că se lucrează intens în această perioadă la procedura de expropiere a Hotelului Dacia. În cazul în care demersul se va solda cu un succes, urmează ca imobilul să fie reabilitat din fonduri europene, iar până în anul 2020 aici se va muta Primăria Satu Mare.

Edilul şef sătmărean a precizat că până în prezent există două sume aproximative avansate în cazul exproprierii. Ministerul Culturii vorbeşte despre o sumă de patru milioane de euro, în timp ce un expert sătmărean a avansat suma de trei milioane de euro.

”Au fost efectuate două expertize în privința Hotelului Dacia. Una, comandată de Primărie, care a stabilit că ar valora puțin peste 3 milioane de euro și una a Ministerului Culturii, care a stabilit un preț de 4 milioane de euro”, a declarat primarul Coica.

dacia1

Primarul municipiului Satu Mare a mai precizat că după ce s-a consultat cu angajaţii administraţiei locale s-a ajuns la concluzia că, odată ajuns în proprietatea municipiului Satu Mare, imobilul ar putea fi reabilitat din fonduri europene, cu o cofinanţare de doar 1,9%.

”Familia Țânțaș a declarat public că nu are bani să reabiliteze hotelul. Vasile Țânțaș a cerut cinci milioane de euro, dar nimeni nu va da acești bani pentru că e nevoie de alte 12 milioane de euro să reabilitezi clădirea. Nu-mi permit să intru într-o tranzacție cu dânsul și să cumpăr clădirea din bani publici. Așa că am decis să declanșăm procedura de expropiere. Solicit și sprijinul consilierilor locali. Vom comanda apoi o expertiză tehnică judiciară, iar suma stabilită o vom plăti familiei Țânțaș, eșalonat. Cert este că nu vom plăti o sumă record”, a spus Dorel Coica.





ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts