More


  PRIMĂRIILE puse pe JAR. Doar TREI primării din judeţ au specialişti pentru întocmirea PLANURILOR cadastrale DIGITALE

  - Advertisement -

  plan

  Comisiile locale de fond funciar se află în imposibilitatea de a face propuneri de validare Comisiei Judeţene din cauza faptului că nu dispun de planuri cadastrale digitale, doarece cele în sistem analog nu mai sunt acceptate. Acesta este şi motivul pentru care majoritatea propunmerilor făcute de comisiile locale au fost respinse azi de Comisia judeţeană de fond funciar.

  Prefectul Eugeniu Avram, a arătat azi, în cadrul şedinţei Comisiei de Fond Funciar, că dacă nu au făcut-o până acum, primăriile din judeţ trebuie să aloce fonduri pentru plata unor specialişti în întocmirea Planurilor cadastrale digitale. În afară de comunele Apa, Santău şi Agriş, nicio primărie din judeţ nu are încheiate contracte cu specialişti în acest sens.

  Pe de altă parte, primarii se tem că dacă vor aloca fonduri pentru încheierea de contracte cu topografi sau firme specializate, vor avea probleme cu Curtea de Conturi. Potrivit unor estimări, costul pentru un hectar în ceea ce priveşte întocmirea planurilor cadastrale digitale este de 60 de lei, bani pe care primăriile nu îi au. Mai multe despre acest subiect veţi putea afla în ediţia de mâine a ziarului nostru.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img