More


  Undă verde pentru continuarea modernizării pieţelor

  - Advertisement -

  consiliu

  Consilierii sătmăreni, reuniţi ieri în şedinţă extraordinară, au aprobat proiectul de hotărâre privind continuarea lucrărilor de modernizare a pieţelor din municipiul reşedinţă de judeţ. De această dată s-a aprobat reabilitarea Pieţei Carpaţi I, care se află în paragină de mai mulţi ani. De asemenea, aleşii locali au mai aprobat şi nivelul taxelor privind eliberarea atestatelor de producători.

  Piaţa Carpaţi I va intra în reabilitare
  Situația actuală a Pieței de alimente Carpați I este considerată de conducerea Primăriei Satu Mare drept neconformă cu condițiile desfășurării unui comerţ civilizat, fiind necesară o investiție prin care să se îmbunătățească condițiile de funcționare ale obiectivului atât în interesul vânzătorilor cât și al clienților și administratorilor. Principalele categorii de lucrări şi intervenţii pentru realizarea acestui deziderat sunt desființarea meselor de beton deteriorate, împrejmuirea întregii suprafețe a pieței, îndepărtarea suprafețelor de circulații pietonale și vânzare existente, realizarea unei rețele de canalizare a noii pardoseli propuse și a construcțiilor propuse, refacerea prin pavarea unitară a circulațiilor pietonale și a spațiilor de vânzare, respectiv construirea unei copertine pe structura metalică, care să acopere zona destinată vânzării la mese.

  Costuri similare cu cele din Micro 17
  Comparativ s-a analizat proiectul de modernizare a Pieței de alimente Micro 17, care a costat 831 lei/mp. “Valoarea rezultată din indicatori pentru obiectivul „Lucrări de modernizare la Piața de alimente Carpați I din municipiul Satu Mare”, raportat la o suprafață de 382.332 lei cu TVA/428,35 mp = 892,57 lei/mp cu TVA, mai mare decât valoarea unitară a lucrării luată comparativ, dar considerăm că intră în marja de siguranţă a proiectantului”, se arată în motivarea Primăriei Satu Mare.

  S-au aprobat taxele pentru eliberarea atestatelor
  Consilierii sătmăreni au aprobat şi nivelul taxelor pentru eliberarea atestatului de producător agricol şi a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol. Astfel, taxa pentru eliberarea atestatului de producător a fost stabilită la 30 de lei, în timp ce taxa pentru eliberarea carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol este de 40 de lei. “Facem precizarea că începând cu anul 2016 aceste taxe vor fi cuprinse în hotărârea de aprobare a impozitelor şi taxelor locale pe anul 2016, ce se află în dezbatere publică”, se arată în poziţia Primăriei Satu Mare.

  Olimpia a primit doar jumătate din suma solicitată
  Conducerea clubului de fotbal Olimpia Satu Mare a cerut ieri Consiliului Local alocarea sumei de 500.000 lei – din cei 1.300.000 lei promişi la începutul anului – necesară pentru plata unor datorii, în valoare totală de 580.000 lei, în caz contrar, Olimpia Satu Mare riscând să fie depunctată din cauza faptului că echipele de juniori şi cea de seniori nu se vor mai putea prezenta la competiţii. Managerul echipei, Dan Băbuţ, a precizat că situaţia financiară a Olimpiei este în regulă, în acest sens pronunţându-se şi Curtea de Conturi. Invocând lipsa de transparenţă a actului de conducere a clubului, consilierii UDMR au cerut amânarea proiectului de hotărâre. Totuşi, în final, s-a propus alocarea sumei de 250.000 lei, din care să se efectueze în special plata datoriilor către bugetul de stat, urmând ca diferenţa de bani să se acorde într-o şedinţă viitoare.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img