More


  BARAJE de GUNOAIE pe râurile din judeţ. UNDE sunt cele mai MARI PROBLEME

  - Advertisement -

  52

  Cursurile de apă din judeţul Satu Mare sunt poluate cu PET-uri, pungi din plastic şi deşeuri din construcţii, oficialii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare fiind îngrijoraţi că mediul ambiant, flora şi fauna vor avea de suferit. Reprezentanţii SGA Satu Mare susţin că cele mai poluate sunt “cursurile de apă care trec prin apropierea oraşelor sau a zonelor rurale, unde funcţionează bazele de producţie a unor firme”.

  Sistemul de Gospodărire al Apelor a trimis adrese către toate primăriile, pentru a le reaminti primarilor că au obligaţia realizării şi întreţinerii curăţeniei mediului înconjurător. Ca urmare a controalelor pe raza a 12 de primării s-au depistat depozite minore de deşeuri, în special pe cursurile de apă.

  51

  “Au fost verificate 24 de primării, 46 de localități; 22 cursuri de apă din bazinele hidrografice Tur, Someş, Crasna şi Ier. S-au identificat depozitări de deşeuri necontrolate pe cursurile de apă în 12 localităţi, trasându-se măsuri cu termene pentru dezafectarea depozitelor identificate”, a declarat directorul sistemului de Gospodărire al apelor Satu Mare, Vasile Andrieş.

  Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor au verificat gradul de asigurare a secțiunilor de scurgere prin şanțuri și rigole pluviale de pe raza a zeci de localităţi. La nivelul localităților verificate, şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale prezentau un grad de colmatare cuprins între 20 – 70%.

  “De asemenea, în cadrul acţiunii s-a verificat şi modul în care au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere în localităţile verificate. Unde s-au constatat nereguli s-au dispus măsuri de curăţare şi reprofilare pentru asigurarea secţiunilor de
  scurgere”, a mai spus Vasile Andrieş.

  50
  Conform aceleiaşi surse, la nivelul bazinului hidrografic Someș – Tisa – aferent județului Satu Mare – din totalul de 412 poduri şi podețe care traversează cursuri de apă codificate sunt reglementate din punct de vedere al gospodăririi apelor un număr de 51 de poduri şi podeţe.

   

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare