More


  Camera Deputaţilor a aprobat Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală

  =

  camera-deputatilor1

  Camera Deputaţilor a aprobat miercuri Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, cu 306 de voturi “pentru”, două voturi “împotrivă” şi o abţinere. Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală au fost adoptate pe articole, miercuri, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici arătând că impactul bugetar al măsurilor este de 12 miliarde lei şi principala măsură este reducerea TVA la 19%, de la 1 ianuarie 2016.

  Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a spus că noul Cod fiscal cuprinde măsuri importante pentru economie, cea mai importantă fiind reducerea TVA la 19%, România trecând de la una dintre cele mai mari cote TVA din Europa la una dintre cele mai reduse. “Codul Fiscal impune măsuri extrem de importante pentru economie, cea mai importantă dintre măsuri este desigur, reducerea TVA de la 20 la 19%, atât ca importanţă cît şi ca impact bugetar pentru anul viitor. România avea una dintre cele mai mari cote TVA din Europa, prin aplicare acestei măsuri, România se va putea lăuda cu una dintre cele mai reduse cote TVA. Impactul bugetar pe care acest cod fiscal îl are este la nivelul 12 miliarde de lei, este o sumă pe care o lăsăm la nivelul mediului economic, la nivelul pieţei, cetăţeanului”, a spus Teodorovici.

  Ministrul a mai spus că aplicarea codului “va duce la un deficit mai mare decât cel asumat, dar un deficit care rămâne sub limita celui stabilit în criteriul de la Maastricht, sub 3%”. “Ar tebui să fie un semnal important pentru piaţa din România. Partenerii externi vor înţelege, în acest fel, faptul că România este pregătită să menţină un astfel de deficit de sub 3%. România trebuie să dea dovadă de îndrăzneală, dar şi de răspundere în privinţa cheltuielilor sustenabile. Mulţumesc primului-ministru Victor Ponta că a susţinut o asemenea abordare liberală, care are în asamblul său măsuri sociale şi măsuri de piaţă. Cu siguranţă va fi un vot în unanimitate, va fi un semnal important faţă de cetăţeni şi partenerii externi”, a spus ministrul Finanţelor.

  Preşedintele Comisiei de buget, Viorel Ştefan a precizat că în comisie au fost acceptate 450 de amendamente la Codul Fiscal şi au fost respinse alte 350. Toate grupurile parlamentare au anunţat că susţin aceste Coduri, arătând că sunt “perfectibile”, dar reprezintă un “pas înainte” şi sunt “predictibile”. Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a arătat că acest cod fiscal reprezintă îndeplinirea promisiunii luate de USL de a face “dreptate până la capăt” şi este important că s-a ajuns la consens.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img